НАЧАЛО По света Цветан Цветанов участва в заседание на ЕНП

Цветан Цветанов участва в заседание на ЕНП

263
0
СПОДЕЛИ

Председателят на ПП Герб запозна лидера на ЕНП с подготовката на ГЕРБ за самостоятелно явяване на наближаващия вот.

Председателят на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов и Румяна Желева – евродепутат, председател на групата на ГЕРБ в ЕНП-ЕД, участваха в заседание на Политическото бюро на Европейската народна партия, което се проведе в Брюксел през септември. Представители на 74-те партии-членки от 38 държави, заедно с председателството на групата на ЕНП-ЕД в Европарламента, дискутираха подготовката и приоритетите на ЕНП за предстоящите избори през юни 2009 година. Участниците обсъждаха и подготвените от специални работни групи документи по такива важни въпроси, каквито са климатичните промени и ефекта на кризата на финансовите пазари върху европейската банкова система.

В рамките на форума председателят на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на групата на ГЕРБ в ЕНП-ЕД – Румяна Желева се срещнаха с председателя на Европейската народна партия Вилфред Мартенс. Г-н Цветанов представи пред г-н Мартенс политическата ситуация в България, като обърна Цветан Цветанов участва в заседание на ЕНП, разговаря с Вилфред Мартенс
Председателят на ПП Герб запозна лидера на ЕНП с подготовката на ГЕРБ за самостоятелно явяване на наближаващия вот внимание на действията, които трите сестрински партии във формат ЕНП – ГЕРБ, СДС и ДСБ – предприемат в рамките на подписката за уволнение на правителството. Г-н Цветанов запозна председателя на ЕНП и с подготовката на ГЕРБ за самостоятелно участие в предстоящите избори за Народно събрание и Европейски парламент.

Г-н Цветанов и г-жа Желева очертаха и параметрите на възможно коалиране след изборите за национален парламент. Цветан Цветанов подчерта, че сестринските партии от ЕНП, ако успеят да излъчат свои депутати, биха били естественият партньор на ПП ГЕРБ в управлението на страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име