НАЧАЛО Жени Светлина и радост в моя дом

Светлина и радост в моя дом

521
0
СПОДЕЛИ

Жени ГЕРБ – Перник организираха конкурс за детска рисунка

Организация Жени ГЕРБ – Перник организира изложба – конкурс на детски рисунки под надслов „Светлината и радостта в моя дом”. Като най-подходящ ден за събитието беше избран Денят на християнското семейство. Повече от петдесет деца и техните родители присъстваха на откриването на голямата изложба в Общинския младежки дом в града, като там бяха показани и рисунките на децата от по-малките градове от областта. През изминалия месец тази инициатива на Жени ГЕРБ – Перник бе подкрепена и съпроводена с изложби на детски рисунки в градовете Трън, Радомир, Брезник, Земен, а най-добрите от детските произведения продължиха участието си и в Пернишката изложба. В нея се включиха всички желаещи и нямаше ограничение за участие на децата.

Ръководителят на Жени ГЕРБ- Перник Милена Миланова, организационният секретар Вяра Церовска и членовете на ПП ГЕРБ зарадваха децата и всички гости с уютна обстановка, лакомства и приятна атмосфера.

Художници с доказани изяви бяха поканени да оценяват детските произведения и след дълъг оглед на рисунките, те заявиха, че е повече от трудно да бъдат оценени с първо, второ или трето място толкова много и толкова красиви рисунки.

Интерес не само за децата, но и за техните родители беше представената от психолога Ирена Соколова лекция за въздействието на цветовете, за избора на рисувателни техники и форми, и как според нарисуваното от детето ни да разберем как се чувства то. Оказа се, че рисуването, освен че формира естетически качества, може да бъде и терапия за деца и възрастни.

В обявените две възрастови категории бяха раздадени по шест големи награди и по две поощрителни, а специални награди бяха връчени на директора на Ресурсен център – гр. Перник за произведенията на деца от центъра. За всяко участвало в конкурса дете беше приготвена ръчно изработена грамота от художничката Даниела Житарска.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име