НАЧАЛО Жени Поетичен следобед в чест на майчиния език ни подариха дамите от ГЕРБ

Поетичен следобед в чест на майчиния език ни подариха дамите от ГЕРБ

169
0
СПОДЕЛИ

В слънчево снежният съботен следобяд на сред творческата атмосфера на АРТ – салона на града ни Жени ГЕРБ, организира литературно четене под мотото „Език свещен на моите деди”. Инициативата бе провокирана от Международният ден на майчиния език.

С професионалното съдействие на актьора Васко Чушев, паралелът между класиците в българскарската литература премина към утвърдените майстори на перото и към новото поетично поколение . Младите литературни дарования преставиха с достойнство и финес своите шедьоври и бяха оценени с трепетна тишина в залата или с бурни аплодисменти. Събитието стартира с изпълнения на ВГ „Ванила” към Обенинена шокола по изкуствата на Общински комплекс Дворец на културата. Универитетският преподавател Оля Димитрова, припомни на присъстващите за дълбочината и красотата на българското слово.Вечерта завърши с ласкави думи на унгарката Ина Май Джар, която работи в областта на Фън Шуи практиките и има амбицията да възроди знаците, завещани ни от прабългарите.

Целта на дамската формация към ПП ГЕРБ, за няколко мига, да звучи български език в неговото многообразие от стилове и багри, беше увенчана с успех.

„Аз се гордея, че съм българка”, каза Ралица, една безспорно талантлива пернишка девойка, преди да прочете своите стихове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име