НАЧАЛО ГЕРБ Евродепутатите на ГЕРБ в Перник

Евродепутатите на ГЕРБ в Перник

499
0
СПОДЕЛИ

Начетеност, стил и човечност носеха евродепутатите от ППГЕРБ на срещата със симпатизантите в Перник.

Над три часа продължиха разговорите на перничани с Румяна Желева, Мария Неделчева и Моника Панайотова, които кратко се представиха и разказаха за себе си, а после отговаряха на въпросите на хората от Перник .

Румяна Желева е доктор по социология на Университета “Отто фон Герике”, Германия. Гост-професор по европеистика в Университета в Магдебург, Германия. Евродепутат (2007-2009), Председател на българската делегация в парламентарната група на ЕНП-ЕД. Член на Комисията по регионално развитие и Комисията по заетост и социални въпроси в Европейски парламент. Член на Делегациите на ЕП за връзки със страните от Машрек и за връзки с Иран.
Руми Желева каза, „че трябва да се свърши още много работа, за да пренесем евростандартите в управлението на страната, да променим към по-добро живота ни и да дадем повече възможности за децата ни”. Заедно с това е  факт,“ че по време на мандата ПП ГЕРБ стана пълноправен член на най-влиятелната политическа група в Европейския парламент – ЕНП-ЕД“.
Изборът ни за депутати в Eвропейския парламент е важен, защото„ние сме ключът. За добро или за зло, това е единствената процедура, чрез която можем да правим промяна в демокрацията – това е изборът. А изборът е индивидуален, всеки един от нас решава“, допълни тя.
Преди седмици ГЕРБ Перник избра Румяна Желева за свой кандидат, когото номинира за депутат в европейския парламент. За всички перничани беше чест да изберат най – успешният досегашен евродепутат, който доведе представителите на ЕНП – ЕД в София и накара европейците да повярват в България.

„Политиците през последните години обещаваха всичко и на всички, но аз мисля, че сега ние за първи път осъзнаваме, че ние можем повече. Ние като българи и като европейци, защото от две години ние сме част от едно семейство от почти 500 млн. граждани на нашия съюз“, каза Румяна Желева. Тя обясни, че иска всеки един българин да почувства това, да бъде „горд като българин и съпричастен като европеец“. Защото по думите й само преди няколко десетилетия ние сме наричали държавите, които сега са наши партньори – Франция, Великобритания Германия- Великите сили, а и нашите предци са смятали, че Великите сили решават нашите съдбини. „Сега ние сме равнопоставени партньори на тези държави, ние сме участници наравно с Германия, с Франция в процеса на вземане на решение за бъдещето на Европа. Ние имаме отговорност за това и ми се иска наистина да се почувстваме част и горди от този процес на вземане на решения, от определяне съдбата на Европа. А това можем да го направим като отидем да гласуваме на 7 юни“, каза още водачът на листата за евродепутати на ГЕРБ.
На пето място в листата на ПП ГЕРБ са  Мария Неделчева е асистент-професор и научен изследовател в Института по политически науки, Бордо, Франция. Двойна докторантура в Бордо, Франция, и Брюксел, Белгия. Експерт по политическите партии и анализ на режимите в Европа и света, европейско и национално законодателство и конституционно право. С опит в международни проекти и програми, свързани с европейските структурни фондове. Владее френски, английски, руски.

На седмо е Моника Панайотова, която  е председател на Младежкият ГЕРБ е Бакалавър Международни отношения – УНСС, София, Магистър Международни икономически отношения, специализация Управление на Международни проекти. . Директор „Проекти и връзки с обществеността“ в Института за икономическа политика, София. С опит в изготвянето и реализирането на международни проекти и доклади по актуални европейски въпроси. Владее френски и английски.
Кандидатите за евродепутати от ГЕРБ останаха до късно в  Перник. Близката връзка между тях и хората от структурата на ПП ГЕРБ Перник направиха диалога още по – приятен, смислен и искрен. Уговорката за следваща среща остана за денят след 7ми юни-денят на изборна победа за ПП ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име