НАЧАЛО Рaзни Гафове и бисери от предизборната кампания

Гафове и бисери от предизборната кампания

315
0
СПОДЕЛИ

Брезник. В бързината да приключи словото си от трибуната кандидатът за народен представител от ГЕРБ Искра Златанова обърква датата на изборите (5 юли ) с номера на ГЕРБ в бюлетината и призовава участниците в митинга да гласуват с бюлетина номер 5 (Атака).

Евтим, привърженик на ГЕРБ от Мещица: Залепих един плакат на ГЕРБ на стълбо пред нас. Скъсаха го. Залепих нов. И него скъсаха. Довечера турам трети и че спим срещу стълбо. А е дошел некой да го пипне, а съм му строшил кокаляците!
И отново Евтим. Търсейки бюрото по труда на ул. „Радомир”, 1, влиза погрешка в офиса на БСП, където социалистите заседават. Виждайки го, че е с шапка на ГЕРБ Нено Темелков казва „Момче, сбъркал си стаята.” На което Евтим отговаря „А ти си сбъркал политиката.”.

Среща с избиратели в с. Слаковци. В края на срещата пиян селянин се хвърля към кандидата Искра Златанова и я целува неколкократно. Златанова стоически понася изблика на народна обич, удържайки се със сетни сили да нанесе дясно-центристко кроше на възторжения си почитател, докато жена му не го отлепи от нея. Жертвата е в името на това, да не бъде отблъснат нито един потенциален глас за ГЕРБ.

Среща със спортната общестеност на Перник. Повлияна от програмата на ГЕРБ за различните сектори на българската икономика, кандидатът Милена Миланова се обръща към присъстващите с думите „Развитието във вашия сектор…”.
На същата среща, кандидатът Петър Петров изказва забележителната мисъл, че спортистите е добре да спортуват. В края на изказването си ги довършва с призива „Спортувайте, но на пети не забрвяйте да гласувате!”.
По време на диспута в Двореца на културата, мажоритарният кандидат на КБ Весела Лечева решава да атакува с това, че тяхната листа е съставена само от добре известни личности, за разлика от ГЕРБ, които предлагали напълно непознати хора. Водачът на листата на ГЕРБ Владислав Димитров я заковава с репликата: „В ГЕРБ, госпожо Лечева, не ни избират по известност, а по кадърност.”

Среща с ромите в кв. Рудничар. На срещата се е отзовал и хитовят ромски оркестър „Екстрийм”, който агитира в полза на ГЕРБ. Кандидатите се представят от облепената с агитационни материали на ГЕРБ сцена, после навлизат сред мнозинството да разговарят с хората, а някои се хващат на хорото. На другия ден ПР-ът на КБ Анелия Скримова изпраща до агенциа „За Перник” материал в който се твърди ни повече ни по-малко, че това било тяхно мероприятие и, че кандидатите на ГЕРБ се хванали на „червеното хоро”.

По време на първите си интервюта и изявления мажоритарният кандидат на ПП ГЕРБ Ирена Соколова започва едва ли не всяко изречение с думите „Мисля, че…”. ПР-ът на щаба й се скарва да не му мисли толкова много, в резултат на което всички последвали нейни слова и речи са гладки, ясни и точни.

На всяка предизборна среща, когато водачът Владислав Димитров или вторият – Петър Петров се правят на демократи, съветвайки хората да гласуват за която партия си искат, но да упражнят правото си на вот на всяка цена, защото е много важно да се гласува, д-р Вяра Церовска (четвърта в листата) едва дочаква своя ред, за да извика: Не ги слушайте тия. Гласувайте си за ГЕРБ!

Подготвя се концертът за откриване на кампанията в Перник. ПР-ът на щаба се опитва за пореден път да убеди областния ръководител на ПП ГЕРБ Иво Петров, че трябва да открие и води мероприятието. Иво Петров упорито отказва. ПР-ът решава да смени тактиката. Започва да разказва на няколко човека от щаба (така, че Иво Петров да чуе) колко слабо и непосетено е било откриването на Синята коалиция, но д-р Сименов успял така да разпали малкото публика и да вдигне настроението на площада, както никой друг не би могъл. Чувайки това, Иво Петров подскача: „Кой бе? Сега ще видиш к’во мога аз!” Резултатът е едно страхотно шоу, каквото предизборен Перник не си спомня да е имало. Дори най-близките на Иво Петров остават смаяни от показаното умение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име