НАЧАЛО ГЕРБ ГЕРБ дари още 700 хил. лв. за Перник

ГЕРБ дари още 700 хил. лв. за Перник

201
0
СПОДЕЛИ

clip_image001

Със средствата от националната благотворителна кампания ще бъдат изградени сглобяеми къщи за останалите без дом жители на областт.а

ГЕРБ дари 700 хил. лв. в подкрепа на обявената на 11 септември Национална благотворителна кампания за осигуряване на подслон за най-пострадалите от земетресението в Пернишка област.

Договорът за дарение беше връчен от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов на председателя на Българския Червен кръст Христо Григоров, съобщиха от БЧК.

Кампанията цели да подпомогне усилията на държавната и на местната власт за преодоляване на последствията от земетресението в региона на 22 май тази година и последвалите вторични трусове.

Преди наближаващата зима с набраните средства от кампанията ще бъдат изградени сглобяеми къщи за останалите без дом жители на областта.

ПП ГЕРБ дарява за втори път средства за пострадалите от трусовете в област Перник.

Първите 300 хил. лв., постъпили по сметката на БЧК през юни, вече са предоставени на нуждаещите се.

Националната благотворителна кампания на БЧК набира средства чрез: SMS на 1255 за всички мобилни оператори (цена 1 лв.). По банкова сметка за набиране на дарения: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД, BG49UNCR70001519722244` UNCRBGSF

Онлайн дарения се правят на сайта на БЧК: www.redcross.bg.

Цветанов е изказал благодарност за активността на БЧК и адекватната му реакция по време на бедствия.

Председателят на БЧК Христо Григоров е информирал за постигнатите резултати от кампанията в подкрепа на пострадалите от наводнението в с. Бисер и за хода на кампанията в подкрепа на бездомните в Перник.

Доц. д-р Богомил Петров и доц. д-р Йордан Милев от Университета по архитектура, строителство и геодезия са поели ангажимент

безвъзмездно да направят конструктивни проекти на пострадали от земетресениетосгради, които са собственост на болни и социално слаби хора.

Специалистите са разговаряли с Инициативния комитет в помощ на пострадалите от земетресението на 22 май, кметовете на най-засегнатите населени места. Всички общински сгради с голяма обществена значимост, като училища и детски градини, следва да бъдат укрепвани единствено съгласно сега действащите сеизмични норми в закона и последвалите техни изменения, е категоричната препоръка на специалистите.

Според тях самоволното и безотговорно укрепване на частни сгради би трябвало да се санкционира.

Университетът по архитектура, строителство и геодезия помага на перничани още от първите дни след силното земетресение на 22 май, когато бяха изпратени специалисти на място в града,по настояване на народният представител Ирена Соколова.

Очаква се в Перник да пристигне нов екип от конструктори със специална сканираща техника, които ще обследват част от силно пострадалите сгради.

.clip_image001

ГЕРБ даде пресконференция, по време на която зам.-председателят на партията Цветан Цветанов подписа договор за дарение на стойност 700 хил. лв. за пострадалите от земетресението в Перник с председателя на БЧК Христо Григоров. На снимката: Христо Григоров (л.) и Цветан Цветанов

Източник:БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име