НАЧАЛО ГЕРБ Депутатите гласуваха оставката на правителството на Бойко Борисов

Депутатите гласуваха оставката на правителството на Бойко Борисов

233
1
СПОДЕЛИ

boyko_004Малко след като премиерът Бойко Борисов дойде в пленарната зала, депутатите гласуваха оставката на кабинета му. „За“ гласуваха 209 от присъстващите в залата 215 народни представители. Петима бяха „против“, въздържа се един.

Благодаря, че приехте нашата оставка, която вчера депозирахме. След малко ще го кажа и на хората. Ще ги помоля и да се разотидат, каза Борисов.

Борисов излезе веднага от залата и се отправи през централния вход на парламента към митингуващите в негова подкрепа

„Скъпи приятели, благодаря ви за подкрепата на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов – каза Цветанов пред протестиращите. – Вие не сте с качулки и закрити лица. Вие сте с открити лица пред лидера на ГЕРБ. Само преди минути желанието на премиера да подаде оставка беше гласувано от парламента. Ще дадем втори мандат на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, защото това е най-доброто за България. Нека бъдем хората на разума и хората, които ще упражним конституционното си право с гласуване, а не с агресия“.

„Благодаря ви за подкрепата – взе след него думата Борисов.- Благодаря на тези, които са дошли с машините и животните, защото ние ви дадохме субсидиите. Искам да ви помоля за следното – никакви протести довечера, мирничко, тихичко, отивайте се. Всеки който ме обича и уважава, от тук да си отиде вкъщи. Всеки, който отиде на „Позитано“, ще го считам за провокатор. Ние правим градинки и паметници, не искам да се рушат. На изборите хората определят своята подкрепа“.

Повече от 3000 души приветстваха Бойко Борисов и Цветан Цветанов пред сградата на Народното събрание.

1 коментар

  1. Hora aktiviraite se idaite da predpriemem ne6to ina mestno nivo gadnite komunist4eta se ulqha da pliuqt otrova vuv mestnite izdaniq.Nikoi ot pravitelstvoto ne e zaslujil taq pomiq s koqto gi zalivat.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име