НАЧАЛО ГЕРБ Победителката конкурса за есе на тема „Доброволчеството-доброто в нас” и нейната...

Победителката конкурса за есе на тема „Доброволчеството-доброто в нас” и нейната учителка по български език и литература посетиха ЕП

105
0
СПОДЕЛИ

IMG-20140319-00442Спечелилата първо място на конкурса за есе на тема „Доброволчеството-доброто в нас” Микаела Иванова и нейната учителка по български език и литература  Виолета Филипова посетиха Европейския парламент в Брюксел по покана на еврудепутата Моника Панайотова.  Пътуването до Брюксел е наградата на класиралия се на първо място участник.  Победителката и нейната учителка са придружавани от народният представител Ирена Соколова, която бе и патрон на конкурса. В Европейския парламент в тези два дни е на посещение и делегация от още заслужили доброволци.

„С участието си в конкурса Микаела Иванова доказа, че е един прекрасен млад човек със сериозно отношение по темата за доброволчеството. Нейното есе успя да впечатли журито, което безапелационно я обяви за победител. Искахме обаче да наградим и учителите, тъй като те са хората, откриващи и стимулиращи талантът на младите хора и заслужават признание  за това. ”-заяви Ирена Соколова.

Освен, че разгледаха  Европейския парламент Микаела Иванова и Виолета Филипова присъстваха на презентация на Моника Панайотова относно дейността на ЕП и се срещнаха с българския еврокомисар Кристалина Георгиева.

Микаела Иванова е ученичка в 12кл. на ТПГ „Мария Кюри” в Перник. Нейното есе беше определено като най-добро от петчленно жури в състав Калин Терзийски, Христо Мутафчиев,  Владимир Виденов, Албена Борисова и Първолета Маджарска.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име