НАЧАЛО ГЕРБ Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде специален гост на откриването...

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде специален гост на откриването на новопостроения храм „Св. Пророк Йеремия“ в с. Рударци

114
1
СПОДЕЛИ

027715407Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде специален гост на откриването на новопостроения храм „Св. Пророк Йеремия“ в с. Рударци. Церемонията по освещаването на църквата ще се състои на 1 май и ще започне от 8.30ч. Богослужението ще бъде извършено от свещеноиконом Кирил Дидов, духовен надзорник в Софийска Света Митрополия. ПП ГЕРБ е един от основните дарители, с чиито средства е извършен ремонта на храма. Освен пари, партията е спомогнала с осигуряването и на голяма част от материалите за изграждането на църквата. „Строежа на храма продължи повече от 15 години, но вече църквата е готова и може да приема вярващите“- похвали се кмета на Рударци Богдан Богданов. Той разказа, че мястото, на което е построен храма е считано за свято от местните жители. Всяка година там се провеждат съборите на селото. Така ще бъде и тази година. Още преди да е осветен официално, храмът се превърна в повод за гордост на местните жители. Той е с изключително красива архитектура, като сериозно внимание е обърнато и на градината около него. Преди седмица пернишките структури на МГЕРБ и ЖГЕРБ със съвместни усилия почистиха и озелениха мястото.

1 коментар

  1. Не съм съгласен с изнесената информация, а именно че пернишките структури на ГЕРБ са почистили и т.н.
    Основния принос за почистването бе на местните хора от селото. Бих отбелязал и голямото желание, с което се трудеха тийнейджърите от с. Рударци. Много работа свършиха. БРАВО на вас момчета!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име