НАЧАЛО ГЕРБ Народният представител Ирена Соколова взе участие в семинара Християнство и политика в...

Народният представител Ирена Соколова взе участие в семинара Християнство и политика в България

126
0
СПОДЕЛИ

20140510_093125Народният представител Ирена Соколова взе участие в семинара Християнство и политика в България, който се проведе в гр. Велико Търново. Събитието се организира от Мартенс център, фондация Конрад Аденауер и Богословския факултет на СУ. На форума присъстваха пастори и свещеници от католическата, протестантската и православната християнска общност, представители на академичните среди и кметът на Велико Търново Даниел Панов . Официални гости бяха народните представители от ПП ГЕРБ Корнелия Маринова, Евгени Стоев и Мирослав Петков.
Според Ирена Соколова този форум е изключително необходим за да се назоват и посочат общите теми и нужди на християнството и политиката, както и да се намери начин за синхронизиране на действията и преодоляване на различията. „За мен е привилегия да съм съорганизатор и участник в този форум и се радвам, че той не е еднократна среща, а е замислен като поредица от такива събития в цялата страна. Човешкото същество живее благодарение на различните стремежи на любовта и отчаянието в него, а именно идеята за смисълът на вярата и за преживяването й като възможност прави човекът да намира истинското духовно основание за съществуването и развитието си.“, каза Соколова. Тя допълни, че е много важно в днешно време човек да запази вярата си.  „Когато загубим вярата си, всъщност губим и усещането за смисъл на живота ни. Тогава се проявява депресията. Депресивният човек се отдръпва от света, не вижда нито възможност, нито нужда да съществува. Ясно е, че няма как да лекуваме депресията само с лекарства “, подчерта още Ирена Соколова.
Семинарът е разделен на отделни платформи. Разискват се теми като има ли политика продиктувана от християнско чувство за отговорност и има ли значение християнството за Европа. Форумът е тридневен и в неделния ден са предвидени църковни служби  на трите църкви и разменено гостуване.

20140510_09335620140510_093404

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име