НАЧАЛО ГЕРБ По инициатива на Ирена Соколова в Народното събрание беше открита изложба от...

По инициатива на Ирена Соколова в Народното събрание беше открита изложба от рисунки на студенти от НХА

166
0
СПОДЕЛИ

20140605_111534В Народното събрание официално беше открита изложба от рисунки на студенти от Националната художествена академия. Произведенията са разположени в Клубът на народния представител, където в продължение на месец депутатите ще могат да се наслаждават на шедьоврите на младите таланти. Експозицията беше открита от народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова , по чиято инициатива студентите от академията бяха допуснати в сградата на Парламента, където се вдъхновяваха от различни места в сградата, а после ги претворяваха в своите картини.

„Тук са събрани рисунки на някои от най-талантливите студенти на България. Те ни показват един по различен поглед към Народното събрание. Аз лично вярвам, че мястото на младите хора и на студентите е в институциите и това бе една от причините да ги поканя в Българския Парламент“, заяви Ирена Соколова. Тя добави, че претворяването на лозунга „Съединението прави силата“ трябва да има своето реално измерение и това е един от начините той да бъде онагледен.

Официален гост на откриването на изложбата бе и проф. Любомир Каралеев от НХА, който благодари за възможността студентите да могат да упражнят своите умения в тази символична сграда.

„В картините си студентите са показали някои интересни кътчета от Парламента, които обикновено остават скрити за камерите. Благодаря на г-жа Ирена Соколова, че инициира и помогна за осъществяването на този проект, който е единствен в парламентарната история“, каза проф. Каралеев.

Всички произведения на студентите ще бъдат включени в различни каталози, които ще показват Народното събрание, те ще бъдат отпечатани и на картички. Някои от рисунките ще бъдат подарявани на официални гости, посещаващи парламента.

20140605_11102320140605_10224620140605_111039

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име