НАЧАЛО ГЕРБ Бойко Борисов: Дойде ли БСП на власт, винаги след това завършваме с...

Бойко Борисов: Дойде ли БСП на власт, винаги след това завършваме с катастрофа

148
0
СПОДЕЛИ

DSC_4201Неплащането от страна на правителството на кметовете на общините, води до завеждане на дела от бизнеса към изпълнителите – накрая ще фалират и общините. Това каза по време на пресконференция с кметовете на общините, председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „А това случи ли си 2015 година, като спрат плащанията от Брюксел, след изчисления се падат, около 7 милиард, които България трябва да върне”, посочи Борисов. По думите на Бойко Борисов проблемът е, че през 2015 година следващото правителство трябва да работи така светкавично за еврофондовете, че да могат да се усвоят парите от Брюксел, да не се бърка в плащанията на бюджета. Той обясни, че в пленарна зала са гласували последния дълг 3 милиарда. Борисов бе категоричен, че е въпрос на часове или дни правителството да си подаде оставката.

„Дойде ли БСП на власт, винаги след това завършваме с катастрофа. Те са непоследователна партия. Това, което една година говорих, те го потвърждават сега. Нито са управлявали, нито са знаели какво правят. Помните ли какво имаха като изказвания във времето преди изборите – че имали програма, че имали план. Така я изведоха, че я задълбаха в най-голямата тиня“, подчерта лидерът на ГЕРБ. Той беше категоричен, че няма съмнение, че ГЕРБ пак ще ги победи, но тежката задача идва след това. „Когато сме член на 28-членно семейство, като ЕС, сме длъжни да се съобразяваме с другите 27 държави. Затова по време на управлението на ГЕРБ са влезли 21 милиарда по всички програми”, каза Борисов. „Те не можаха да схванат, че трябва да прекратят процедурата „Южен поток”, след като така порочно са я направили. Вчера Лютви Местан им каза, че те трябва да спрат проекта”, допълни още Бойко Борисов.

„Ако трябва да чакат ноември за избори, за да може да номинират Станишев за еврокомисар, първо не е сигурно дали ще стане това. Това са много месеци, които нито администрацията, нито министрите, никой не работи. Всичко е спряло”, каза още Бойко Борисов. „Да не пускаш кметовете на най-големите градове в България, близо над 90 човека в парламента, а в същото време хора от кол и въже са събрани и идват всеки ден тук показва, че вече тоталитарния режим в е в такъв обем, че парламентаризма е застрашен. Това е фактът, който констатирам”, допълни Борисов.

Бойко Борисов заяви, че оценката му като премиер е дадена от народа. Оценката ми като премиер ми е дал народът. „След като ме е поставил след управление два пъти на първо място, ясно и точно са се произнесли хората, а не политиците да определят кой да бъде премиер и кой не”, допълни той. Борисов посочи, че не може да говори от името на другите парламентарни групи, но че говорят за фактическото положение на страната. „То е безпрецедентно тежко, може да се сравни само с времето на Жан Виденов, но след като и Гечев е министър, значи е това време”, посочи Борисов. Според него управлението на Орешарски е било пагубно. Бойко Борисов подчерта, че премиерът Орешарски не е приложил нищо от експертното в кабинета си, с което е загубил името си на такъв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име