НАЧАЛО ГЕРБ Денислав Захариев: „На днешната сесия на ОбС бе разигран поредния безпринципен епизод...

Денислав Захариев: „На днешната сесия на ОбС бе разигран поредния безпринципен епизод от опитите на новосформираното мнозинство да подмени вота на перничани“

182
0
СПОДЕЛИ

20140617_094455„На днешната сесия на Общинския съвет бе разигран поредния безпринципен епизод от опитите на новосформираното мнозинство да подмени вота на гражданите на гр. Перник“, заяви общинския съветник от ГЕРБ Денислав Захариев. Повод за изказването му бе опитът на съветниците от БСП, СДС, АТАКА, Лидер и Патриотично обединение за Перник да отстранят всички председатели и зам.председатели на комисии в местния парламент. Според Захариев новата коалиция се е сфирмирала с цел да могат да бъдат прокарани редица пректи, които обслужват нечии интереси, а не нуждите на перничани. Като пример Захариев посочи реставрирането на крепостта Кракра, обновяването на площада в града и други. “ Всички тези решения предизвикват негодуванието на перничани и ние не можем да сме равнодушни към случващото се. Именно за това сме пречка, която те се опитват да отстранят“, каза още той. Денислав Захариев подчерта, че предложението за отстраняването на председателите на комисии от ГЕРБ е било оттеглено едва, когато в залата са пристигнали журналистите, готови да покажат на жителите на града какво се случва в Общинския съвет. „Не се ли питате защо именно в края на сесията се правят подобни процедурни предложения за отстраняване на председателите на комисии, които са от ГЕРБ. Тези комисии работят, няма изостанали докладни и никакви поводи за подобни действия“, възмутен е общинският съветник.

И докато новото мнозинство в ОбС- Перник се опита да отстрани работещи председатели на комисии, същото то остави на поста му един от зам.председателите на Местният парламент- Десислав Аспарухов. Групата общински съветници от ГЕРБ поиска той да напусне поста, тъй като вече не представлява политическа група в съвета и няма право да заема зам. председателското място.

„Гласуването в подкрепа на Аспарухов е поредното доказателство за съществуването на ново статукво, обслужващо определени интереси“, заяви общинският съветник от ПП ГЕРБ – Перник Ивайло Богданов. Той допълни, че днес БСП, АТАКА, ЛИДЕР и Патриотично обединение за Перник са затвърдили коалиционните си отношения. „Още преди  месец и половина лидерът на СДС Божидар Лукарски оттегли подкрепата си за Аспарухов и го определи като „нелегитимен председател“ на пернишката структура. Той вече не е представител на политическа сила и няма никакви основания да остава на поста. Скоро групата съветници от ГЕРБ отново ще внесе докладна със същото искане“, добави Ивайло Богданов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име