НАЧАЛО ГЕРБ Вяра Церовска: „Съборът „Витошки напеви“ е истински духовен празник за цялата област...

Вяра Церовска: „Съборът „Витошки напеви“ е истински духовен празник за цялата област Перник“

177
0
СПОДЕЛИ

10390242_554511454659037_6751711972197545974_nОбластното ръководство на ПП ГЕРБ-Перник присъства на откриването на  VII-ия регионален фолклорен събор „Витошки напеви“, който се провежда в с. Кладница. Фестивалът всяка година събира стотици самодейци от различни фолклорни състави, които представят песни, танци, обичаи и словесно изкуство в категориите традиционен и oбработен фолклор.

“ Изпитвам дълбоко уважение към всички вас, които работите усърдно за запазването на българските обичаи и традиции. С вашия ентусиазъм вие давате възможност на младите поколения да се докоснат до миналото на дедите си. Енергията ви е израз на несломимия дух, запазил българщината дори и във векове на робство“, заяви областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-рВяра Церовска. Тя допълни, че съборът „Витошки напеви“ е истински духовен празник за цялата област Перник.

Инициативата се провежда с помощта на кметът на с. Кладница Васил Мирчев и местното читалище “Пробуда-1937. Главната цел на събора е поддържане на танцовото, музикалното, певческото и словесното изкуство за традиционен фолклор в селищата около Витоша и по поречието на Струма и Места.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име