НАЧАЛО ГЕРБ Бойко Борисов: Този парламент няма да работи, вече сме в хипотеза за...

Бойко Борисов: Този парламент няма да работи, вече сме в хипотеза за избори

191
0
СПОДЕЛИ

Boiko_Borisov_3Този парламент няма да работи, вече сме в хипотеза за избори. ГЕРБ ще се регистрира, ако дневният ред е този, по който сме се разбрали. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. „Трябва да направят само дневния ред – закони, които касаят ратификации от Брюксел и мораториум на Закона за МВР, това е цинично, което искат да направят. От днес да си назначават хора и този, който провали всичко в Лясковец, убиха хора заради него, да става главен секретар. Това е абсурдно“, каза още Борисов.

Според Борисов приетият дневен ред показва, че на това правителство не може да се вярва. „Разбрахме се Министерски съвет да не приема никакви решения. Ясно е, че ще има избори. Ясно е, че няма да управляват те. Ясно е всичко. Виждате – Вигенин 160 души назначава, включително и въпросната госпожа, за която преди време разговаряхме. Една съпруга, която от сега е назначена за 2015 година. Те толкова не могат, толкова ясно им прозират номерцата през години, че не виждам от къде такава наглост и нахалство”, допълни той.

На въпрос, че дневния ред на Министерски съвет е за увеличаване на бюджет на министерства, Борисов коментира: „Те могат да прехвърлят и държавата вече. Нямам никакво съмнение, че това са безотговорни хора. Помните, че преди десетина дни ви говорих за ДФЗ, Министерство на земеделието и виждате какво се случва там – банкрут, фалит, катастрофа. Много ги дразнят тези думи, но това е факт”, посочи председателят на ПП ГЕРБ.

Бойко Борисов категорично заяви, че всички са потърпевши от това пагубно управление. „Нека не забравяме какво правеха Орешарски, Йовчев, Стойнев, Чобанов седмици наред. Просто да замълчат. Никой няма да ме спре да разкажа всичко, което е ставало по БНБ с всичките експерти. Няма да го разкажа, защото всички поехме ангажимент – заставаме зад банковата система, зад нейните предложения, подкрепяме, за да не създадем проблеми на хората. Аз мълчах, мълчах. Те от сутрин до вечер се упражняват по мен. Вчера банковата асоциация пусна съобщение специално, защото им се обадих – Левон, Искров, всичките”, коментира Борисов.

Бойко Борисов припомни думите си, че заем от МВФ се взима само в краен случай. „Четири години ви плаших с МВФ. Докато бяхме ние ви казвах, че трябва да стягаме колана и сами да си правим реформите, защото ще дойде МВФ. За съжаление и днес това, което в земеделието става – милиардите, които и там ще се загубят, в здравеопазването огромната дупка, цените на тока, 3 млрд. в НЕК. Няма тема, по която да не спреш да говориш. Ако сме ние, на нас ни вярват в Брюксел. Мисля че ще се опитаме без МВФ, с помощта на експертите на ЕК, да се справим. Ако и това не се задейства, после фондът ще дойде задължително. Това им казах”, каза още Бойко Борисов.

В отговор на въпрос как се е справила държавата с банковата криза, Борисов посочи, че тя още не е свършила. „Има вложители от банки, които чакат да дойде 21 юли. БСП се държат така, сякаш не са довели до всичко това. Седмици наред те създаваха проблеми в банковата система. Понеже разбрах, че г-жа Манолова пак се е упражнявала по мен, нека не забравя, че г-н Станишев ми писа и ме моли да разговарям с Иван Искров в събота да пратя своите експерти там, да бъдем заедно, да преодолеем кризата и аз направих абсолютно всичко. Когато толкова се радвам, че отмина, защото това са парите на хората, вместо да замълчат, те отново ме връщат към тази тема като се опитват от болната глава да прехвърлят на здравата” коментира Борисов.

В коментар дали приема предложението на БНБ за криминализиране на всяко говорене за банки, лидерът на ГЕРБ посочи, че трябва да се има в предвид какво се говори за банки. По думите му две седмици се говори за банки и тогава не е имало никакъв проблем. „Да дадат и списък за кои банки и за кои не може веднъж. Поел съм ангажимент на консултациите при президента да им подкрепим предложенията, ако са разумни, които да гарантират в бъдеще да не се получава подобно нещо. Сега, като ги слушам БСП, все едно криза нямало. Все едно нищо не се е случило. За какво бяха тези извънредни консултации, срещи, събиране на всички партии. Те са като тази ламя с много глави – падат, стават, не можеш да разбереш какво казват”, добави Борисов.

„Волен Сидеров го слушах снощи и в края на краищата е прав – ако ще започнат веднъж за банките, после могат да започнат за фондовете, после може ние може да искаме политическите партии да не се коментират. Зависи какво коментираш. Ако насаждаш усещането, че има криза така, както две седмици се насаждаше в обществото, действия на държавни органи, теглене на пари, арести. Не беше ли така?”, заяви още Борисов.

Попитан дали ще подкрепи поправките след като ги прегледа, Борисов обясни, че те винаги са много внимателни, защото ги четат Цецка Цачева и Димитър Главчев, които са внимателни.

На въпрос дали избори на 14 септември са по-добър вариант от избори на 5 октомври, Бойко Борисов обясни, че след като са се разбрали за една дата няма всеки ден да се говори за нея

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име