НАЧАЛО ГЕРБ Бойко Борисов: БСП мислят, че ние ще им правим кворума и дезертират...

Бойко Борисов: БСП мислят, че ние ще им правим кворума и дезертират от парламента. Институцията парламент вече девалвира

196
0
СПОДЕЛИ

DSC_2116_1_Институцията парламент вече девалвира. Управляващите не са изпълнили нито едно обещание. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. „Да си я подаде, когато си я подаде”, каза Борисов по отношение на оставката на кабинета на Пламен Орешарски.

„Назначават вчера главен секретар на МВР за пет години напред. Било нормално следващият вътрешен министър да работи с този главен секретар, ама не било нормално сегашният да работи с бившия. Казват на бялото черно и си вярват”, посочи председателят на ГЕРБ.

„Няма да ни подмамят – тези опорни точки и тези лъжи повече няма да ги търпя и да ни приписват ту към едните, ту към другите. „Атака” влезе, направи им Закона за Сметната палата, този безумен Закон за МВР и сега се изнизват по търлъци. БСП мислят, че ние ще им правим кворума и дезертират от парламента“, категоричен бе Бойко Борисов. „Излъгаха” е точната дума, защото при консултациите при президента ясно и точно се разбрахме, че всички подкрепяме предложенията на БНБ, но на комисия БСП са гласували „въздържали се”. Борисов припомни, че управляващите партии се „целиваха” една година, а сега за една седмица да им отнесем всички пасиви, да си отидат и толкоз.

Народният представител и заместник-председател на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева обяви решението на парламентарната група, че няма да продължава да участва в пленарни заседания и заседания на комисии, в които не се изпълняват поетите ангажименти от страна на останалите парламентарно представени партии. „Говоря за ангажименти, поети от техните председатели, партийни лидери на консултациите при президента в неделя”, обясни Цачева. Тя посочи, че във вчерашния ден, въпреки заявената категорична подкрепа от позицията, изложена от президента след консултациите, Коалиция за България е отказала да подкрепи предложенията на БНБ за нормативна промяна с оглед опита и криминално вмешателство в стабилността на банките. „За нас е ясно, че тези хора не изпълняват поети ангажименти така, както година и половина стояха на инат да управляват, за да докарат държавата до това състояние, в което е. Ние ще бъдем тук всеки ден, но няма да участваме в имитация на работещ парламент, какъвто той никога не е бил от неговото създаване през май месец миналата година”, допълни още Цецка Цачева. По думите й, ГЕРБ ще участва и ще направи кворум, за да се гласува оставката на Пламен Орешарски тогава, когато тя бъде подадена. „С нашият акт очакваме, че е време да заяви категорична позиция и по най-бързия начин още днес да подаде оставка”, добави тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име