НАЧАЛО ГЕРБ ГЕРБ-Перник: Новосформираното мнозинство в ОбС-Перник готви увеличение на заплата на председателя Милан...

ГЕРБ-Перник: Новосформираното мнозинство в ОбС-Перник готви увеличение на заплата на председателя Милан Миланов на над 3000 лв

212
0
СПОДЕЛИ

20140716_122315„Новосформираното мнозинство в Общински съвет -Перник защитава неясни интереси и цели. Не води политика на консенсус, а взема решения сама и на тъмно. Още в началото на настоящия мандат на местния парламент бяха водени разговори между представителите на всички политически сили и в съответствие с изборния резултат, по квоти, бяха избрани председателите на комисии, тъй като за ГЕРБ е от изключително значение да води балансирана политика  в защита на интересите на гражданите. Това обаче е на път да се промени, като се има предвид предстоящата сесия на Общинския съвет.“ Това заяви областният координатор на ПП ГЕРБ-ПЕРНИК д-р Вяра Церовска на специална пресконференция, свикана от общинските съветници от ГЕРБ във връзка със скандалните докладни, които трябва да бъдат гласувани на  утрешната сесия на местния парламент. Тя добави, че коалицията между БСП,  СДС,  АТАКА, ЛИДЕР и Патриотично обединение за Перник  се опитва да подмени вота на перничани с искането да бъдат отстранени председателите и зам. – председателите на комисии, които са от ГЕРБ – партията, получила най – голямо доверие на жителите на града.

20140716_115913Председателят на групата общини съветници от ПП ГЕРБ-ПЕРНИК Милена Миланова изказа възмущението си от  опитите на някои политически сили да принизят Общинския съвет, превръщайки го в инструмент за обслужване на лични интереси.

„Предстоящата сесия ще бъде изключително тежка, защото в по – голяма част от точките в дневния ред се изискват решения, без да са минали на обсъждане в постоянни комисии. Това са докладни,  които обслужват изключително личен интерес и нямат нищо общо с нуждите на перничани. Една от докладните е шокираща по своето съдържание. Това е докладната с номер 335,  която предвижда увеличение на заплата на председателя на Общинския съвет“, каза Миланова.  Тя подчерта, че съветниците от ГЕРБ никога не биха подкрепили подобно решение. „Няма да допуснем превръщането на органа за местно самоуправление в една корпоративна маша за вдигане на заплати. “ Според Миланова за пореден път са дадени ясни доказателства за съществуването на коалиция, която се крепи не на близки политически позиции, а единствено на интереси. „Ако бъде гласувано увеличение на заплатата на председателя , това ще доведе до увеличение на възнагражденията на съветниците и до коригиране на бюджета на цялата община,  защото такива средства не са заложени и няма как да бъдат осигурени“, добави тя.

20140716_115949Друга спорна докладна е за освобождаването на управителя на „Тролейбусен транспорт-Перник“ Емил Денков. „Лицето, което се предлага да заеме мястото на Денков е напълно непознато за нас, а и дoкладната не е минала на обсъждане в постоянната комисия. Само преди няколко месеца представителите на новата коалиция отказаха да назначат предложена от ГЕРБ кандидатура, с аргумент, че не е разгледана в комисия. Сега обаче не считат за необходимо провеждането на подобно обсъждане“,  съобщи общинския съветник Денислав Захариев.  Областният административен секретар на ПП ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев припомни,  че представители на местната структура на партията са провели среща с председателя на столичния Общински съвет, на която са били обсъдени начините да се помогне на пернишкото общинско дружество „Тролейбусен транспорт“. „Беше обсъдена възможността част от  тролеите,  които са в столичния градски транспорт и които предстои да бъдат извадени от употреба, да бъдат дарени на община Перник. От своя страна община Перник да ги включи като капитал в търговското дружеството. В момента явно новотo мнозинство има друга визия за бъдещето на дружеството- приватизация, ликвидация и т.н.  С други думи искат да съсипят тролеите в Перник“, заяви Караилиев. Според него  местният парламент вече прилича на пазар.  „Всяка една от докладните, които новото мнозинство би подкрепило е за сметка на перничани, като се започне с искането за смяна на контрольорите и се стигне до вдигането на заплатите. Наблюдаваме пълна незаинтересованост за града и неговите нужди. Увеличаване на заплатата на председателя на Общинския съвет Милан Миланов с 26 % означава, че месечното му възнаграждение ще стане над 3000 лв. , с което ще бъдат увеличени и заплатите на съветниците, тъй като те са обвързани с тази на председателя. Представителите на новото мнозинство от БСП,  СДС,  АТАКА, ЛИДЕР и Патриотично обединение за Перник, които твърдяха, че са възмутени от предходното законово увеличение, сега предвиждат да повишат още веднъж заплатите си.  Говорим за много големи суми, които не са предвидени в бюджета и няма откъде да бъдат взети „, каза още Караилиев.

20140716_12000820140716_12010820140716_121710

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име