НАЧАЛО ГЕРБ Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник разговаряха с представители на Kамарата на...

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник разговаряха с представители на Kамарата на строителите в града

162
0
СПОДЕЛИ

IMG_8915Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник разговаряха с представители на Kамарата на строителите в града. На срещата беше обсъдена управленската програма на ГЕРБ и възможностите да се помогне на сектора да излезе от кризата.

Дискутирана беше инициативата за Енергийна ефективност, която предвижда  отпускането на 2 млрд.  лева за саниране на жилищни сгради.

„Това е голяма възможност за всички, защото тази програма освен че ще помогне на домакинствата да увеличат енергийната ефективност на домовете си и ще намали разходите им за електроенергия, ще увеличи заетостта в цялата област“, заяви водачът на листата д-р Вяра Церовска. Тя допълни, че тази инициатива ще гарантира приходи на фирмите и респективно на техните работници.

„За да има стабилност в страната е необходима работеща икономика. Програмата за енергийна ефективност на ГЕРБ е един мащабен стимул  за малкия и средния бизнес“, изтъкна кандидатът за народен представител Владислав Караилиев.

Втората в листата на ГЕРБ-Перник  Ирена Соколова подчерта, че програмата предвижда 100% безвъзмездно финансиране за санирането на многофамилни жилищни блокове. „Това ще бъде приоритет и за населените места в област Перник“, каза още тя.

По думите на Добри Владимиров, член на камарата на строителите, по време на управлението на ГЕРБ бизнеса им се е развивал добре, предвид изграждането на магистрала Люлин, магистрала Струма, канализацията в кв. Калкас  и реализирането на  множество други проекти областта.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име