НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Перник Иван Иванов, народният представител от ГЕРБ Вяра Церовска, областният...

Кметът на Перник Иван Иванов, народният представител от ГЕРБ Вяра Церовска, областният организационен секретар Владислав Караилиев и МГЕРБ-Перник почетоха Деня на народните будители

266
0
СПОДЕЛИ

IMG_5605Кметът на Перник Иван Иванов, народният представител от ГЕРБ Вяра Церовска и областният организационен секретар Владислав Караилиев се включиха в инициативата на МГЕРБ-Перник и почетоха Деня на народните будители. Те поднесоха цветя пред паметника на Христо Ботев. „Духовността, науката и образованието са основни фактори, които винаги са допринасяли за цялостния напредък на нашата държава. Днес, повече от всякога имаме нужда от будители, които да ни поведат по верния път на развитие и просперитет“, заяви кметът на Перник Иван Иванов.

„Днес отдаваме почит на делото на книжовниците, просветителите и на борците ни за национално освобождение, благодарение на които са съхранени духовните ценности на българския народ. Младите хора са бъдещето на България и съм щастлива да видя, че сърцата им са изпълнени с плам и родолюбие“, каза д-р Церовска.

Областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев заяви, че младежката организация всяка година отдава почит на делото на будителите. „За нас е традиция да сведем глава и да покажем своето преклонение към подвига на всички онези, които са отдали живота си за да държат буден духа на българите“, подчерта Захариев. Той обяви, че по повод Деня на будителите членовете на МГЕРБ-Перник ще направят дарение от книги на училищна библиотека в област Перник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име