НАЧАЛО ГЕРБ Милена Миланова: „Иван Иванов е законно избрания кмет на Перник“

Милена Миланова: „Иван Иванов е законно избрания кмет на Перник“

229
0
СПОДЕЛИ

Milena-Milanova-300x224„Днес на всички перничани стана ясно, че към момента града ни няма легитимен кмет. Инж. Иван Иванов не може да упражнява правомощията си като градоначалник, тъй като решението, което ние сме взели като общински съветници се оспорва.“ Това заяви председателят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Перник Милена Миланова. Според нея единствената цел на това е да се забави процедурата по реалното встъпване в длъжност на новия кмет. „Не приемаме факта, че някой иска да остави голяма община като Перник без действащ кмет. В момента нито един акт, издаден от г-жа Никифорова не може да произведе правно действие. Днес бе взето решение съда да постанови незабавното встъпване в длъжност на избрания от ОбС – Перник кмет инж. Иванов“, допълни Миланова. Тя подчерта, че целта на това действие е общината да бъде възстановена. „Предстои решаването на множество проблеми-завършването на ремонта на площада,  изготвянето на новия бюджет и редица други неща, които не търпят отлагане. Миланова бе категорична, че произнасянето на съда по предварителното изпълнение трябва да бъде незабавно. „За  съжаление хората които не желаят Перник да има кмет отново имат правната възможност да обжалват и влизаме в една безкрайна съдебна битка, която не е в интерес на жителите на Перник“, допълни тя.

„Принцип още от римското право е, че никой не може да прехвърля права ,  които не притежава. Г-жа Янакиева вече не е кмет, затова тя не може да делегира правомощията си на заместник. Това е единствено в правомощията на Общинския съвет“, изтъкна общинският съветник Пламен Борисов.

Владислав Караилиев обобщи, е от 24 октомври Перник няма кмет. „Тази заповед по заместването е била валидна до 24 октомври, когато са прекратени правомощията на кмета Янакиева.  В кръга на шегата тя можеше да бъде до 2019 или до 2030г.  Това е несериозно и тази заповед не може да има никакво правно действие към днешна дата“, категоричен е Караилиев.  Според него случващото се в града е един сценарий, режисиран от хората, които искат в Перник да има безвремие и да се блокира общината“, каза още Караилиев. По думите на общинския съветник Денислав Захариев в подкрепа на тезата, че г-жа Никифорова осъзнава, че няма никакви правомощия са и нейните действия. „Тя два пъти не идва на сесия на ОбС-Перник. Тук се получава и друго- излиза, че лице, което няма право да изпълнява тези правомощия преупълномощава трето лице. Свидетели сме на пълен абсурд“, подчерта Захариев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име