НАЧАЛО ГЕРБ ЖГЕРБ-Перник с благотворителна инициатива по повод Деня на християнското семейство

ЖГЕРБ-Перник с благотворителна инициатива по повод Деня на християнското семейство

204
0
СПОДЕЛИ

IMG_5760За поредна година женската структура на ГЕРБ-Перник организира благотворителна инициатива по повод християнския празник Ден на християнското семейство.  Дамите от организацията подпомогнаха 30 приемни семейства с хранителни продукти, а за децата бяха осигурени много подаръци. Събитието се проведе в Обединения детски комплекс в града.

Инициативата на ЖГЕРБ освен да подпомогне семейства в нужда цели и да запознае децата с християнските ценности и светостта на семейството. По традиция отец Васко разказа на присъстващите интересни истории за празника и пожела на всички много здраве, късмет и добри постъпки през следващата година.

Областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Милена Миланова заяви, че и занапред женската структура ще продължи с благотворителните си инициативи. “ И тази година се постарахме да дарим усмивки в домовете на тези, които се нуждаят. Помощта ни достигна до домовете на 30 пернишки семейства и общо 33 деца. С огромно удовлетворение мога да обявя, че инициативата ни се разрасна и тази година ЖГЕРБ я провеждат и в Радомир, Трън и Брезник. Общия брой семейства, които сме подкрепили е  65 за област Перник, в които растат над 100 деца. Всички те получиха от дамите в ГЕРБ Перник лакомства и хранителни продукти. “ – заяви Милена Миланова, Областен координатор на ЖГЕРБ Перник. „21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова го посветете на най-близките си хора и се заредете с много, много любов.“ – допълни тя.

„Радвам се , че за поредна година сме заедно на този светъл празник. Пожелавам си да бъдем по-добри към себе си и другите около нас. Благодаря на всички дарители, които подпомогнаха нашата инициатива“, каза общинският ръководител на женската структура в Перник д-р Елза Драгомирова.

Бившият депутат от ГЕРБ Ирена Соколова подчерта, че благотворителните дейности на ЖГЕРБ винаги са насочени в помощ на нуждаещите се. „Ние помагаме не само на Коледа и Великден. Женската организация е заредена с много емоция и ентусиазъм и благодарение на тях стават възможни всички тези прекрасни инициативи“, каза Соколова.

Събитието бе съпроводено от богата празнична програма. В нея участваха децата от театрална школа „Мускетарите“, които зарадваха децата с куклената постановка „Трите прасенца“. В залата се събраха и десетки членове и симпатизанти на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име