НАЧАЛО ГЕРБ Ирена Соколова е новият председател на ЖГЕРБ

Ирена Соколова е новият председател на ЖГЕРБ

190
0
СПОДЕЛИ

IMG_7124Ирена Соколова е новият председател на Жени-ГЕРБ. За нейната кандидатура гласуваха  475 делегати от Общото събрание на ЖГЕРБ.  Против и въздържали се нямаше.

Ирена Соколова е социален психолог, психотерапевт, магистър по „Психология“, завършила е Училището за политика „Димитър Паница”, също така и областен управител на гр. Перник. Тя е народен представител в 41-то и 42-то Народно събрание.

След като бе избрана тя благодари на новото ръководство на организацията за подкрепата и доверието и  покани при нея на сцената Дорис Пак – председател на женската организация на Европейската народна партия.

„Вашият избор днес ми отправя предизвикателството да намеря най-верния път към всеки един от вас и най-добрия начин заедно да осъществим желанията си за израстване на партията и за развитие на страната”, заяви Соколова. Тя допълни, че с всяка изминала година ролята на женската организация за партията нараства. „Женската организация на ГЕРБ е последователната, търпелива, приемаща и неуморна част на партията. Тя е устойчива и подредена. Групата, в която са запазени местата на най-добрите. ”, изтъкна Соколова. Тя обърна внимание и на факта, че светът днес е изпълнен с предизвикателства и отправи апел за мир и разбирателство. „Днешният свят отправя неумолимо предизвикателствата си към нас и крещи от улиците на Париж, от лондонското метро, от Централната гара в Мадрид, от Летище „Сарафово”, от Нигер, Сомалия и Украйна и ни казва: „Хора, намерете начин и се успокойте, намалете страстите и живейте подарения ви недълъг живот заедно,“ подчерта новия председател на ЖГЕРБ. Ирена Соколова е категорична, че днес женската интелигентност ни е особено необходима.  „Женското управление и женското лидерство са ни нужни повече от всякога, когато спокойният диалог трябва да се превърне в естествена среда. Все повече предизвикателствата на ежедневието ни са белязани с дефицити от търпение, спокойно приемане или толерантност, или в намирането на верен път един към друг.  На преден план излизат именно диалогичните умения на женската природа.  Само една жена може да различи усмивка от радост и от страх“, каза още тя.  По думите на Соколова в условия на криза жените в политиката се възприемат като своеобразен гарант на социалните права и защитата на интересите на гражданите, а в лицето на политиците-жени избирателите виждат така ценената от тях хуманна ориентация и социална отговорност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име