НАЧАЛО ГЕРБ ЖГЕРБ и МГЕРБ стартират съвместна инициатива за засаждане на дървета

ЖГЕРБ и МГЕРБ стартират съвместна инициатива за засаждане на дървета

197
0
СПОДЕЛИ

images (4)ЖГЕРБ и МГЕРБ започват съвместна инициатива за засаждане на дървета. Идеята е местните структури на двете организации да помогнат да има повече зелени кътчета в населените места и по този начин да се защити и опази природата.

Инициативата ще премине под надслов „Екология и грижа за природата“. Тя стартира в началото на месец април, а поводите са провеждането на Седмицата на гората от 2 до 8 април и отбелязването на Деня на Земята- 22 април.

Горите на България са източник на важни икономически ползи за страната и хората, подобряват качеството на околната среда , подпомагат запазването на биоразнообразието и регулират климата. Те имат решаващо значение за съхранение и увеличаване на водните запаси, които също са изключително важен и значим ресурс за страната ни.

„Всички сме загрижени за средата, в която живеем и искаме чисти, красиви и зелени градове. За да бъде така обаче, трябва да помогнем и самите ние, давайки личния си принос и личната си грижа. Точно затова слагаме началото на тази обща кампания – ще засаждаме дървета, заедно с нашите роднини, близки и приятели, с доброволци, които призоваваме да се включат. Това не е инициатива само на ГЕРБ, а на всички, които от сега мислят за своето бъдеще с ангажимент и отговорност“, сподели председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова. Тя добави, че Регионалните дирекции по горите в цялата страна ще посочат терените подходящи за залесяване, както и ще осигурят подходящите за тези места дървесни видове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име