НАЧАЛО ГЕРБ Представители на ПП ГЕРБ-Перник бяха официални гости на Четвъртия национален фолклорен събор-конкурс...

Представители на ПП ГЕРБ-Перник бяха официални гости на Четвъртия национален фолклорен събор-конкурс на сватбената обредност

228
0
СПОДЕЛИ

IMG_4161Представители на ПП ГЕРБ-Перник бяха официални гости на Четвъртия национален фолклорен събор-конкурс на сватбената обредност, който се проведе в с.Пещера, Община Земен.  Основна цел на събитието е да се издирват, поддържат и популяризират обичаите в българската традиционна сватба. В тазгодишното издание на фолклорния събор-конкурс взеха участие близо 900 участници от 23 общини.  „В Пернишката област традициите са живи именно заради хора, като тези тук, които ги съхраняват и ги предават на по-младите поколения. Фактът, че тук има толкова млади хора е гаранция, че колоритността на обичаите ще се запази и през следващите векове“, заяви областният координатор на ГЕРБ-Перник и народен представител д-р Вяра Церовска. Общинският координатор на ГЕРБ Перник Ирена Соколова изтъкна, че пазейки традициите, духовността и културата, ние пазим нашата идентичност. „Всички ние можем да се гордеем с нашите традиции. Те ни дават възможност да вървим към бъдещето, носейки богатството на българските културни ценности“, подчерта още Соколова.

Представители на ПП ГЕРБ-Перник бяха официални гости на Четвъртия национален фолклорен събор-конкурс на сватбената обредност, който се проведе в с.Пещера, Община Земен.  Основна цел на събитието е да се издирват, поддържат и популяризират обичаите в българската традиционна сватба. В тазгодишното издание на фолклорния събор-конкурс взеха участие близо 900 участници от 23 общини.  „В Пернишката област традициите са живи именно заради хора, като тези тук, които ги съхраняват и ги предават на по-младите поколения. Фактът, че тук има толкова млади хора е гаранция, че колоритността на обичаите ще се запази и през следващите векове“, заяви областният координатор на ГЕРБ-Перник и народен представител д-р Вяра Церовска. Общинският координатор на ГЕРБ Перник Ирена Соколова изтъкна, че пазейки традициите, духовността и културата, ние пазим нашата идентичност. „Всички ние можем да се гордеем с нашите традиции. Те ни дават възможност да вървим към бъдещето, носейки богатството на българските културни ценности“, подчерта още Соколова.

На фолклорния събор-конкурс присъстваха още организационният секретар на ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев,  областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев и областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Елза Драгомирова.

На фолклорния събор-конкурс присъстваха още организационният секретар на ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев,  областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев и областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Елза Драгомирова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име