НАЧАЛО ГЕРБ ПП ГЕРБ-Перник отбеляза Деня на Съединението на България

ПП ГЕРБ-Перник отбеляза Деня на Съединението на България

210
0
СПОДЕЛИ

11998895_464175060422120_8998126842599530740_nПП ГЕРБ-Перник отбеляза Деня на Съединението на България. На церемонията по честването на 130-та годишнина от паметното събитие присъстваха народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, областният управител и общински координатор на структурата Ирена Соколова, кандидатът за кмет на кв. „Изток“ Емил Костадинов, областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев, председателят на групата общински съветници Милена Миланова, членове и симпатизанти на партията.

„Денят на Съединението е едно от най-значимите събития в българската история. Датата 6-ти септември е символ на обединението в името на националните интереси и българските идеали. На този ден през 1885 се  увенчава с успех стремежът към национално единство и териториялна цялост на България. Нека помним, че Съединението прави силата!“, каза кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска. Общинският координатор на ГЕРБ-Перник Ирена Соколова изтъкна, че Съединението символизира нашите ценности – националната ни принадлежност и българско самосъзнание. „Нека отдадем заслужена почит към онези българи, превърнали в реалност народните въжделения за териториална и държавна цялост на Отечеството ни и проправили пътя му към национална независимост“, заяви още Соколова.

Честването по случай 130-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия по традиция се проведе пред Двореца на културата в Перник и бе съпроводено  от празнична програма и изпълнения на тържествени маршове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име