НАЧАЛО ГЕРБ Цветан Цветанов посети изградения с финансовата подкрепа на ГЕРБ храм „Свето Вознесение...

Цветан Цветанов посети изградения с финансовата подкрепа на ГЕРБ храм „Свето Вознесение Господне“ в с. Друган

185
0
СПОДЕЛИ

news-35401-52072_detail_bigПредседателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов посети храм „Свето Вознесение Господне“ в радомирското село Друган, който е изграден с финансовата подкрепа на ГЕРБ.  Заедно с Цветанов в Друган бяха още кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, кандидатът за кмет на Радомир Пламен Алексиев, кандидатът за кмет на с. Друган Славчо Душков, председателят на общинския предизборен щаб Ирена Соколова, кандидати за общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ.

„Когато дойдохме тук за пръв път изглеждаше, че изграждането на църквата ще бъде почти невъзможна мисия. Когато поехме този ангажимент, хората не вярваха, че това ще се случи. Те са се наслушали през всичките тези години на много обещания и нищо не се случвало. Сега обаче вярват“, обясни Цветанов.  Според него взаимната помощ между сегашния кмет на Друган, който е от БСП и кметът на община Радомир от ГЕРБ Пламен Алексиев,  е доказателство, че ГЕРБ не дели кметовете. „Виждате, че един кмет, който е на БСП е подкрепял през цялото време инициативата, която ние имаме. Но преди всичко кметът на ГЕРБ е този, който даде този тласък и тази връзка между всички, живеещи в общината, без да дели хората на „наши“ и „ваши“. ГЕРБ е партия, която изпълнява обещанията си, която може да планира реалните и видими резултати“, каза Цветан Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че  община Радомир може да разчита на новия финансов договорен период, а с повече приходи от републиканския бюджет ще бъдат реализирани значимите за развитието на общината и региона проекти.

От името на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска подари на храма икона на Света Богородица.

Църквата е построена в началото на миналия век. С течение на времето обаче храмът започва да се руши. За възстановяването на църквата ПП ГЕРБ дарява  50 000 лв. Благодарение на тези средства храмът е изграден.

Разгледахме етнографската изложба, където се запознах с интересни факти от историята на Радомир. Традиционна радомиркса боза и традиционна шивица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име