НАЧАЛО ГЕРБ Вяра Церовска:“ Няма нищо по-важно за развитието на един град от това...

Вяра Церовска:“ Няма нищо по-важно за развитието на един град от това да има образовано поколение“

169
0
СПОДЕЛИ

12072789_473170779522548_1696204966827597878_nКандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска се срещна с представители на Съюза на работодателите в системата на Народната просвета в Република България. Във форума се включиха директорите на всички училища в града и представители на синдикатите. Пред тях Церовска разясни своята визия за развитие в сферата на образованието. „Няма нищо по-важно за развитието на един град от това да има образовано поколение. Без образование няма развитие в нито една сфера. Децата ни израстват в училището и именно там се дават основните насоки на развитие на децата ни“, каза Вяра Церовска. Тя подчерта, че е важно  да се обърне внимание на духовното и културно развитие на младото поколение. „Аз, като кандидат за кмет на Перник, както и кандидатите за общински съветници гледаме изключително сериозно на образованието. В листата на ГЕРБ има четирима представители на учителското съсловие. Това са Румяна Гьорева, Цветана Пиралкова, Бойка Иванова и Румен Станишев. Това е показателно, че ние от ГЕРБ сме превърнали в основна своя задачата  да направим образованието в Перник по-добро и да работим за решаване на проблемите. Общината е длъжна да помага за това, сградите да бъдат добре ремонтирани, да са охранявани, да има добри условия за учениците и най-вече учителите да се чувстват уважени и спокойни, за да могат да дадат това, което и децата и родителите очакват от тях“, изтъкна кандидатът за кмет. Кандидатът за общински съветник Румяна Гьорева изтъкна, че за последните 10 месеца са изплатени близо 1 милион лв. за училищата. „Опитахме да реагираме на всеки един сигнал, да съдействаме за разрешаването на проблемите, за които сме били сигнализирани. Надявам се и занапред да продължим тази практика на диалог“, каза Гьорева.

„Ние сме амбицирани да променим града и това означава, че ще се промени и отношението на общината към образованието. Искам заедно да работим за решаване  на проблемите, за да направим Перник такъв, какъвто трябва да бъде- развит, модерен и  европейски.

На срещата присъстваха кандидатът за кмет на кв.“Изток“ Емил Костадинов, кандидатите за общински съветници Денислав Захариев, Розалина Николова, Цветана Пиралкова, Васко Чушев, Румен Станишев, Бойка Иванова, Валентина Страхилова и общинският координатор на ГЕРБ-Перник Ирена Соколова. В дискусията се включиха и партньорите на ГЕРБ-Перник от Реформаторския блок – местните структури на ДБГ и БЗНС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име