НАЧАЛО ГЕРБ Кандидатите на ГЕРБ за кметове на Перник д-р Вяра Церовска и на...

Кандидатите на ГЕРБ за кметове на Перник д-р Вяра Церовска и на кв.“Изток“ Емил Костадинов се срещнаха с председателя на Българската агенция за инвестиции

239
0
СПОДЕЛИ

IMG_6429Кандидатите на ГЕРБ за кметове на Перник д-р Вяра Церовска и на кв.“Изток“ Емил Костадинов се срещнаха с председателя на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. По време на срещата бяха обсъдени вариантите за привличане на стратегически инвеститори, които да променят цялостно района. „Нашият град е формиран около труда. Това е града на миньора и металурга. Сега обаче трябва да работим за създаване на устойчиви работни места, за да намалим броя на тези  25 000 души, които ежедневно пътуват до столицата София, където са намерили своето препитание“, каза д-р Церовска.

Според Стамен Янев има много международни компании, които търсят възможности да разширят производството си в Източна Европа. „Това са инвеститори, които търсят стабилност и гаранции за своя бизнес- неща, които Перник може да предостави“, заяви Янев. Той добави, че от изключително важно значение е Община Перник да приеме и Наредба за насърчаване на инвестициите, което ще подпомогне този процес. Председателят на Българската агенция за инвестиции пое ангажимент да промотира възможностите на Перник и поощри  готовността на кандидатите за кметове от ГЕРБ да работят за привличането на повече инвеститори в града.  Вяра Церовска изтъкна, че в Перник има промишлена зона, която може да предложи големи възможности за различни производства. Терена, на който се намира зоната е 100% общинска собственост. „Смятам, че не е далеч момента, когато инвеститор ще развие зоната. Това само по себе си ще доведе до много позитиви- ще се повиши стандарта на живот, ще се повишат цените на имотите, ще се ангажират и местните специалисти, чрез предоставяне на работа на местно ниво“, изтъкна Церовска. Тя подчерта, че в управленската й програма вече има изработен пакет от насърчителни мерки, които са предпоставка и за по- добра среда за бизнеса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име