НАЧАЛО ГЕРБ Кандидатите на ГЕРБ за кметове на Перник Вяра Церовска и на кв.“Изток“...

Кандидатите на ГЕРБ за кметове на Перник Вяра Церовска и на кв.“Изток“ Емил Костадинов се срещнаха с представители на спорта

224
0
СПОДЕЛИ

_MG_2942Кандидатите на ГЕРБ за кметове на Перник Вяра Церовска и на кв.“Изток“ Емил Костадинов се срещнаха с представители на спорта. На срещата присъстваха десетките спортисти, сред които и световния шампион по борба Иво Ангелов. В дискусията се включиха също кандидатът за кмет на кв. „Изток“ Емил Костадинов и кандидати за общински съветници. В рамките на събитието спортните дейци зададоха на кандидатите за кмет на града и квартала редица важни въпроси. Акцентът бе поставен върху подобрение на условията за масов спорт и финансирането на клубовете от общината. Вяра Церовска коментира, че промяната вече е започнала. „За първи път тази година от бюджета на общината беше отделено специално перо , с цел да се финансира спорта в Перник в размер от 140 000лв.  Знаем, че тази сума е крайно недостатъчна да покрие всички нужди, но е едно добро начало в тази посока“, заяви Вяра Церовска.  Тя посочи, че следващата година се очаква да бъде ремонтиран стадион „Миньор“. „Ще продължаваме да изграждаме площадки за стрийт фитнес, спортни площадки, ще бъдат поощрявани спорта, защото Перник е град, в който се раждат шампиони и ние трябва да им осигурим най-добрите условия да развиват своите таланти“, каза още Церовска. Световният шампион по борба Иво Ангелов призова за повече внимание от страна на общината към спорта. „В Перник има много деца, които искат да тренират. Спорта възпитава и не трябва да се пренебрегва неговото градивно действие върху подрастващите. Трябва обаче да има повече финансиране и условия за развитие на спорта“, каза Ангелов. Той пожела успех на д-р Церовска в съревнованието на кметския пост.

Церовска изтъкна, че промяната за града ни може да се случи ако на 25 октомври перничани гласуват с мисъл за утрешния ден. „В нашата листа със съветници има хора, които години наред се занимават със спорт и могат да помогнат много за развитието му на местно ниво. Нека дадем своя вот за развитието, за икономическия растеж, за финансовата стабилност. Гласувайте за силния отбор с номер 14 в бюлетината“, апелира кандидатът за кмет на Перник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име