НАЧАЛО ГЕРБ Трима академици – Антон Дончев, Васил Гюзелев и Константин Косев – пожелаха...

Трима академици – Антон Дончев, Васил Гюзелев и Константин Косев – пожелаха на Вяра Церовска и Емил Костадинов успех в надпреварата за кметския пост

194
0
СПОДЕЛИ

_MG_3475Трима академици – Антон Дончев, Васил Гюзелев и Константин Косев – пожелаха на Вяра Церовска и Емил Костадинов успех в надпреварата за кметския пост. „Ако има ярък, естествен и исторически потвърден пример за несломим дух, това е именно факта, че два пъти в Перник пристига византийския император и не успява да го превземе. Две хиляди души са успели да устоят на 100-дневната обсада на  тридесетхилядната византийска армия.  Целият свят е гледал Перник, защото центъра на света е бил византийския император, а той е бил пред портите на Перник. Тогава всички са търсели карти, за да научат къде е това място. Вие сте представители на тези хора, защото това са вашите прадеди и щом Перник е могъл да извърши това нещо точно преди 1000 години, градът ви отново би могъл да стане една звезда в българското съзвездие“, каза акад. Дончев. Той допълни, че рядко е срещал толкова чудесни хора като перничани, рядко е получавал толкова положителна енергия- от постъпките, от поведението, от приказките им. „Аз ви благодаря за всичко това. Иска ми се един ден и България да ви благодари, защото очаквам перничани да направят неща, които да вдигнат духа на българския народ. В България расте едно великолепно поколение, растат красиви, умни и добри хора. На тях трябва да обърнем внимание. Върху тях трябва да съсредоточим нашата любов. Това, което  перничани трябва да направят  е да покажат, че не е нужно чак толкова много за да вървим напред. Важното е да има силен дух, а перничани са доказали че го имат“, изтъкна още акад. Антон Донев. Вяра Церовска благодари за топлите думи и заяви, че ще работи за да може да бъде развит огромния потенциал, който притежава Перник.

На срещата присъстваха още кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ и директора на издателство „Захарий Стоянов“ Иван Гранитски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име