НАЧАЛО ГЕРБ Д-р Вяра Церовска: В Перник ще има открито, спокойно, разумно и чисто...

Д-р Вяра Церовска: В Перник ще има открито, спокойно, разумно и чисто управление

193
0
СПОДЕЛИ

IMG_3956Управлението на града ще бъде за всички и за тези, които имат своите различни виждания. Общината е институция, която е за гражданите на Перник”, заяви новият кмет на Перник д-р Вяра Церовска, която спечели убедително изборите на балотажа в неделя. За нея са гласували 62,31 %, а за нейния опонент от БСП Ерик Рангелов 37,69%.

Тя ще положи клетва идния вторник на 10 ноември  на сесия на Общинския съвет, след което ще конструира своя екип .

„Тези, които ще влязат в екипа са познати професионалисти. Ще има и приемственост. Не сме имали договорки за постове за подкрепа с партньорите ни. Всичките ни разговори бяха за политики и развитието на Перник”, уточни д-р Церовска.

Тя благодари на всички перничани за тяхната активност и всички, които отидоха да гласуват.

„Благодаря на тези, които подкрепиха нас. Благодаря на щаба, който работи и на всички, които бяхме заедно,  в тази кампания. Благодаря на евродепутата Владимир Уручев, който във всички важни моменти за нас  ни даваше кураж.За нас беше много важна неговата роля и подкрепа. Благодаря и на тези, които ми дадоха възможност да изляза от името на печелившия отбор – ПП ГЕРБ и да спечеля от името на нашите ръководители – Бойко Борисов и Цветан Цветанов”, сподели Церовска.

„Това, което се случва в държавата ще се случва и в Перник – едно открито, спокойно, разумно и чисто управление –  в името  и  развитието на нашия европейски град.

Най-хубавото нещо, което направихме е, че успяхме да се удържим и да направим една чиста кампания такава, каквато я бяхме обещали в началото. Кампания обърната изцяло към гражданите на Перник. Срещнахме се с тях, чухме техния глас. Благодаря им затова, че бяха към нас така сърдечни, казаха своите нужди, дадоха своите очаквания, своите съвети и изисквания към нас и резултата беше наистина страхотен.

Спечелихме кмет на Перник, спечелихме и 21 кметства от общо 25 в общината.

Позитивната кампания, кампанията на хората, които работят със сърце и с добро винаги печели. Видяхте резултатите и на нашите опоненти. Това , което родиха те е едно буквално казано „отрезвяване” на перничани, което не даде възможност дори на лидера на БСП да влезе в Общинския съвет, който беше втори в листата. Това е един много голям урок и всеки трябва да си направи изводи от това”, анализира д-р Вяра Церовска.

Крайните резултати от местните избори за община Перник сочат следната статистика  от 226 261 действителни гласове на втори тур  – за кмета на ГЕРБ са гласували 16 363, а за кмета на БСП – 9898.

За община Радомир от 7247 гласа за кмета на ГЕРБ са гласували – 4509, за независимия кмет, подкрепен от БСП – 2743. За община Трън от брой действителни гласове 2552 – за кмета на ГЕРБ – 1033,  за кмета на БСП – 550. За община Земен от 1780  действителни гласове за кмет на ГЕРБ – 1297,  за кмета на БСП – 567.  В община Брезник от 3 671 действителни бюлетини за независимия кандидат са 2009 , за кмета на ГЕРБ – 418. За община Ковачевци от 1497 за кмета на БСП – 871 за кмета на ГЕРБ – 274.

„Това са сухите цифри, а зад тях са хората, които дадоха своя глас. Поемаме ангажимента да работим сериозно и отговорно”, така коментира д-р Церовска резултатите от местните избори за областта.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име