НАЧАЛО ГЕРБ Вяра Церовска се закле и зае официално кметското място

Вяра Церовска се закле и зае официално кметското място

226
0
СПОДЕЛИ

IMG_4008Новият кмет на Перник д-р Вяра Церовска положи официално клетва на първото заседание на Общинския съвет. Водосвет за здраве и благополучие на новата местна власт отслужи отец Никанор от   манастира “Св. Св. Безсребреници Кузма и Дамян”. Той пожела на всички управници много здраве и  Бог да им помага и да ги насърчава в работата  им.

„Днес се заклехме и оттук –нататък ни предстои много работа, за да се утвърдим и за да се докажем и да работим за това, което обещахме – условия за децата, за тяхното образование, игри, забавления. Условия за възрастните, работни места за младите хора, които трябва да се завръщат в този град с гордост, че са перничани”, заяви новият кмет на Перник д-р Вяра Церовска след като положи клетва.

„Заклехме се, за да изпълним това, което хората очакват от нас. Да запазим културните традиции на нашата община, да ги развием и да ги обогатим, да работим за спорта, който да бъде достъпен за всеки. Всичко това може да се случи при един конструктивен диалог, при едно разбирателство в името на политики при едни идеи, които са важни  за развитието на Перник, в което аз не се съмнявам, независимо от нашите политически убеждения. Това, което ни е необходимо е една политически стабилна, икономически силна  в Европа държава, с такова правителство, каквото имаме сега. Аз съм убедена, че ние ще се окажем достойни за уважението, отговорността и доверието, което ни дадоха нашите съграждани. На работа, скъпи общински съветници, да направим Перник такъв , какъвто го обещахме”, каза още в словото си д-р Вяра Церовска.

Новият кмет на Перник бе посрещнат в кабинета си с ритуал от досегашния градоначалник Иван Иванов. Той връчи официално  почетния знак на Перник и символичният ключ на града.

В личен план Иван Иванов подари и своята химикалката с пожелания да се подписват само хубави и отговорни неща, така че живота на перничани да бъде по-добър. Той подари и част от отрязаната лента на новоизградения площад „Кракра”, за който е съдействала и д-р Церовска.  Тя от своя страна му благодари и изказа специална благодарност за сериозната работа, която той направи,  в един изключително отговорен момент за Перник и перничани. Иван Иванов благодари и на екипа и цялата общинска администрация, с който работи през този период.

Да поздравят д-р Вяра Церовска бяха народните представител Красимир Вълчев, който е и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, Десислава Атанасова и Методи Андреев, директори на училища и институции, приятели и симпатизанти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име