НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Перник Вяра Церовска закри юбилейния 25-ти Международен фестивал на маскарадните...

Кметът на Перник Вяра Церовска закри юбилейния 25-ти Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“

294
0
СПОДЕЛИ

varwwwclientsclient1web2tmpphpMz8H2SКметът на град Перник и областен координатор на ГЕРБ-Перник  д-р Вяра Церовска закри юбилейното издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“.

„Обявявам 25-тия фестивал на маскарадните игри „Сурва“  2016 за закрит” – обяви д-р Церовска и благодари на колоритните участници за неповторимата атмосфера, която създадоха.

За 25-ти път в своята история, в продължение на три дни, Перник се превърна в маскарадна столица на Европа. В състезателните дефилета участие взеха 110 групи с около 6400 членове. От тях 92 групи са български и 19 са чужди – от Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, Албания и дори Мали. Кулинарна демонстрация направи готвачът Иван Звездев, който сготви традиционна сурвакарска кавърма.

Победител на публиката в тазгодишното издание на фестивала стана сурвакарската група от кв. „Струмско“ в Благоевргад. Голямата награда „Йордан Николов” за значим принос в организацията и популяризирането на фестивала бе връчена на Милчо Георгиев, който повече от 40 години работи в сферата на културата и образованието.

Невероятен спектакъл пред многохилядната публика изнесоха танцьорите от „Майсторите на танца“. Фестивалът бе закрит със зрелищна заря и дълго хоро, в което се включи и кметът на града.
Официални гости на събитието бяха народният представител и председател на младежката структура на ГЕРБ Георг Георгиев,  организационният секретар на ГЕРБ в Перник Владислав Караилиев, областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев, Областният управител на Перник д-р Александър Александров, Председателят на Федерацията на европейските карнавални градове Хенри Ван дер Кроон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име