Електронен вестник

ПП ГЕРБ – Перник

Перник

Ирена Соколова проведе среща със зам.-министъра на културата Боил Банов относно финансирането на Театрално-музикален продуцентски център Варна

PR 26 февруари, 2016 г.

IMG_24111Народният представител и заместник председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание Ирена Соколова и директорът на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова проведоха работна среща със зам.-министъра на културата Боил Банов. На нея беше обсъдено недостатъчното финансиране на театрално-музикалния център във Варна, което не отговаря на творческата дейност и възможностите за работа и развитие на центъра.

Дебат по темата бе воден и по-рано в Комисията по култура и медии в НС. Тогава министърът на културата Вежди Рашидов и заместникът му Боил Банов поеха ангажимента да разгледат казуса, който представлява единичен случай в страната.

По време на срещата си с народния представител Ирена Соколова, зам.-министър Банов потвърди заявката си за възможност за адекватното финансиране на Театрално-музикалния продуцентски център, като бъде разделено в две отделни партиди финансирането на оперната и театрална дейност.

  Запази & Сподели
Нагоре

Вашият коментар

Нагоре
Анкети
« »