НАЧАЛО ГЕРБ Обръщение на областния координатор на ПП ГЕРБ-Перник и кмет на Община Перник...

Обръщение на областния координатор на ПП ГЕРБ-Перник и кмет на Община Перник д-р Вяра Церовска по случай Националния празник на Република България Трети март

318
0
СПОДЕЛИ

12823353_971697789567761_2588586960692352330_o_400x600Уважаеми съграждани,

Скъпи приятели,
Честит Празник! Днес България чества 138 години от своето Освобождение. Трети март е празник на една историческа победа. Победа – чакана столетия и изстрадана от народа ни . Днес отдаваме почит на знайни и незнайни родолюбиви български военни, които със саможертвата си подготвиха пътя на нашето Освобождение. Познаването на историята е задължително за всеки самоуважаващ се гражданин. Наш човешки дълг е почитта към миналите поколения,заради приноса им към днешното ни настояще.
Искам да благодаря,на всички , които уважихте днешната дата и дойдохте, за да си спомним заедно пътят на свободата. А той преминава през окървавените въстания и завери, през словото на Апостола, през Батак и Вола, Плевен и Шипка , през многото рани и сълзи на хиляди майки. Подвигът на този ден е неизмерим, неподвластен на времето, защото всеки българин го носи в душата си. Споменът за него ни прави горди българи. Но ми се иска поводи за гордост да откриваме не само в миналото, за това се обръщам и към тези от вас които са нашето бъдеще. Млади приятели успехът идва не само когато сме свободни ,но и когато сме единни в името на национален идеал. Затова на ден като днешния е особено необходимо да осъзнаем, че всеки от нас, че всички, заедно и поотделно, сме част от цялото – България! На ден като днешния е особено необходимо да си дадем дума, че можем и трябва да обединим усилията си в името на децата, в името на бъдещето, в името на България.
Да си дадем дума – и да го направим!
Нека сме достойни не само за светлата памет на предците си, но и да сме достойни гаранти за светлото бъдеще на нашите деца!
Честит празник!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име