НАЧАЛО ГЕРБ ЖГЕРБ-Перник представиха традиционни български ястия в кулинарна изложба

ЖГЕРБ-Перник представиха традиционни български ястия в кулинарна изложба

324
0
СПОДЕЛИ

1_400x222Областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник и кмет на Община Перник д-р Вяра Церовска бе гост на кулинарна изложба на традиционни български ястия в кв. Бела Вода, организирана от представителките на партията в кметството. Специален гост на събитието бе и председателят на ЖГЕРБ и народен представител Ирена Соколова.

„Тази вечер е посветена на традициите, в които аз наистина вярвам и ценя. Днес сме тук, за да уважим тези прекрасни дами. Идваме с желание да споделим една прекрасна вечер, да се насладим на тези чудесните изделия, които са направили. Желая им много здраве, радост, спокойствие и сила, защото го заслужават“, заяви д-р Церовска.

„Тази вечер сме тук по покана на дамите от квартал Бела вода. Това са едни много умеещи, много знаещи и наистина много топли жени, които организират една голяма кулинарна изложба. Тук ще видим традиционни занаяти, но най-вече кулинарни произведения, с които ще ни изненадат и изкушат жените от Бела Вода“, каза Ирена Соколова.

На мероприятието присъстваха още организационният секретар на ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев, Областният координатор на ЖГЕРБ в Перник Елза Драгомирова и областният координатор на младежката струкура в града Денислав Захариев.

Елза Драгомирова подчерта, че днешната сбирка се провежда между двата големи български празници Месни заговезни и Сирни заговезни. „Това е седмицата, в която искаме прошка и даваме прошка. За нас, Жени ГЕРБ, е важно да бъдем не само в големите градове, но и в малките населени места. Тук сме, за да уважим българските традиции, свързани с предстоящия голям празник Великден“, каза още тя.

2_400x266Инициативата е част от поредицата инциативи „Жени и традиции“, които дамите от ГЕРБ-Перник са планирали през женския месец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име