НАЧАЛО ГЕРБ Ирена Соколова посети изложба на гоблени, организирана от ЖГЕРБ-Видин

Ирена Соколова посети изложба на гоблени, организирана от ЖГЕРБ-Видин

306
0
СПОДЕЛИ

IMG_4063_400x266Председателят  на  Жени ГЕРБ и народен представител Ирена Соколова посети музей „Кръстатата казарма“ в град Видин,  където се наслади на уникална изложба на гоблени, дело на началната учителка Диана Димитрова. Организатори на събитието са дамите от ПП ГЕРБ-Видин.

Експозицията, озаглавена „Хиляда и триста години България“, съдържа 24 платна, на които са изобразени ликовете на български ханове и царе, от които 16 бяха изложени. Авторът на творбите, освен педагог, е част от фолклорна формация „Фиданките“. Също така тя се занимава с украса на яйца, картички и сувенири.

Ирена Соколова получи като подарък ръчно изработена книга, препратка към българската история. Тя покани ЖГЕРБ – Видин на посещение в Народното събрание през месец април.

„Трябва да направим всичко възможно да покажем на България и света целия блясък на Видин. В мое лице Видин има един добър приятел и посланик“, заяви председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Тя поздрави присъстващите дами по повод Международния ден на жената и подчерта, че жените са носители на социална промяна и дейни участници в живота на общността.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име