НАЧАЛО ГЕРБ Народният представител Ирена Соколова инициира информационна бизнес среща в Плевен

Народният представител Ирена Соколова инициира информационна бизнес среща в Плевен

250
0
СПОДЕЛИ

1_400x225Председателят на ЖГЕРБ и народен представител в 43-то Народно събрание Ирена Соколова, съвмество с женската организация на ПП ГЕРБ в град Плевен, организираха бизнес форум с участието на представители на бизнеса, местните власти, образователните и културни институции и неправителствени организации от Област Плевен. Темата на форума бе „Възможности за финансиране и кандидатстване по Европейските структурни и инвестиционни фондове за България за периода 2014 – 2020 г.“ Инициативата се провежда със съдействието на председателя на 43-то Народно събрание г-жа Цецка Цачева. Специален гост-лектор на събитието бе Елза Григорова – Директор  „Европейски програми и проекти“.

„Всеки един от вас може да бъде автор и създател на собствен бизнес, който да съответства на неговата лична амбиция и намерения.  Целта на днешната среща е всеки да бъде запознат подробно с възможностите, които предоставят европейските програми за кандидатстване в проекти. Не  бива да се ограничаваме само в тях, защото имаме възможности за директно кандидатстване в Брюксел. Знаете, че има множество програми , в които релевантни организации, в съучастие с още няколко европейски страни, могат да получат директно европейско финансиране. Има програми, които са абсолютно безвъзмездни и престои да се отворят всеки момент. Всеки един от вас бе могъл да открие програма, по която да кандидатства”, каза народният представител Ирена Соколова. Тя подчерта, че от януари месец, по инициатива на ЖЕНИ ГЕРБ, и съвместно с Елза Григорова – програмен директор на Дирекция „Европейски програми и проекти”, такива срещи се провеждат в различни градове в страната.

Πpoгpaмният  диpeĸтop  „Eвpoпeйcĸи пpoгpaми и пpoeĸти” пpeдcтaви пoдpoбнo ycлoвиятa и cpoĸoвeтe зa ĸaндидaтcтaвaнe, както и cпeцифиĸaтa нa вcяĸa oпepaтивнa пpoгpaмa. Cpeд aĸцeнтитe бяха paзяcнявaнe нa oбocнoвĸaтa и нeoбxoдимocттa oт peaлизиpaнeтo нa дaдeн пpoeĸт, oпpeдeлянeтo нa oбщa и cпeцифични цeли, цeлeви гpyпи,  пpoдължитeлнocттa нa пpoeĸтa и плaн зa изпълнeниe.

Домакин на събитието бе областният управител на Плевен Ралица Добрева, която изрази задоволството си от силния интерес, проявен към бизнес – форума и благодари на Ирена Соколова за изключително полезната инициатива.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име