НАЧАЛО ГЕРБ Председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова бе гост на инициативата „Жени и...

Председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова бе гост на инициативата „Жени и родолюбие“ в град Добрич

243
0
СПОДЕЛИ

12527873_10205576779767694_285454107_nЖГЕРБ-Добрич проведоха първата от цикъла инициативи под надслов „Жени и родолюбие“. Официален гост на събитието бе председателя на Жени ГЕРБ и народен представител от ПП ГЕРБ-Перник Ирена Соколова.

Историкът Радослав Симеонов, гост-лектор на семинара, направи ретроспекция на историческата  съдба  на  Добруджа  от подписването на Санстефанския  и Берлинския мирни договори от 1878 г., които водят до възстановяването българската държавност след петвековното османско владичество, като същевременно  поставят началото на т.нар.  „Добруджански въпрос,“  до Крайовския  договор през 1940 г., върнал областта в пределите на българската държава.

„Темата за родолюбието е не е случайно избрана. Намираме се в навечерието на Благовещение, християнският празник на майката и жената, която е в основата на всеки един род.  А този празник е символ на женската святост, но и на майчинството изобщо“  подчерта председателя на общинската организация на ЖГЕРБ – гр. Добрич.

На семинара, провел се залата на Народната библиотека „Дора Габе“ в град Добрич, присъстваха  народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Добрич Румен Иванов, народният представител и общински ръководител на организацията в града Живко Мартинов, ръководителите на осемте партийни организации в област Добрич, както  и над седемдесет представителки на структурата на партията в областта.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име