НАЧАЛО ГЕРБ Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова бе официален гост на регионална среща на...

Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова бе официален гост на регионална среща на ЖГЕРБ от Варна и Добрич

391
0
СПОДЕЛИ

1IMG_3111„Жените са призвани да раждат и да подаряват бъдеще. Те носят силата и енергия, с която успешно градят семейства и развиват кариера“, заяви народният представител и председател на ЖГЕРБ Ирена Соколова при откриването на първата по рода си регионална среща на дамските организации на ПП ГЕРБ от Варна и Добрич.
Над 160 жени от всички общини на територията на двете области се събраха навръх Тодоровден, за да обсъдят съвместни инициативи и проекти. Специални гости на събитието, което се проведе в морската столица, бяха варненските народни представители от ПП ГЕРБ Даниела Панайотова и Руслан Тошев, парламентарният им колега от Добрич Живко Мартинов, кметът на район „Аспарухово” Калина Белмезова.
В рамките на срещата, организирана от областните ръководители на ЖГЕРБ във Варна и Добрич Йорданка Проданова и Даниела Димитрова, дамите заявиха своите амбиции да бъдат пазители на българските традиции и ценности. Знак за това бе и провелият се конкурс за обредни хлябове. 16 жени от Варненска област и 10 от Добричка показаха своето майсторство и впечатлиха присъстващите със своите прекрасни погачи. Съревнованието бе толкова оспорвано, че журито определи две първи награди. С грамоти и подаръци бяха отличени и сръчните дами, заслужили приз в категориите за най-набухнала, най-красива, най-голяма, най-атрактивна питка.
Специалната награда, с която лично Ирена Соколова удостои майсторката на най-оригинален обреден хляб, бе шал от рисувана коприна. Спечели го Димитричка Стоянова от авренското село Здравец.
„Конкурсът е израз на почит към народните обичаи, защото на Тодоровден по традиция се месят и раздават обредни хлябове. Датата на регионалната среща същевременно е символично избрана в най-женския месец от годината – между 8 март, когато отбелязваме Международния ден на жената, и 25 март, когато празнуваме Благовещение”, коментира Даниела Димова – варненският представител в НИС на ЖГЕРБ. Тя пожела на женската организация на ГЕРБ да бъде бойният кон, който носи победи.
Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова поздрави дамите от двете областни организации, като ги насърчи да продължат партньорството си и да съхранят своята любов и всеотдайността, която влагат в работата си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име