НАЧАЛО ГЕРБ Жени ГЕРБ-Перник проведоха лекция на тема „Жени и здравословен начин на живот“

Жени ГЕРБ-Перник проведоха лекция на тема „Жени и здравословен начин на живот“

281
0
СПОДЕЛИ

По инициатива на женската структура на ПП ГЕРБ-Перник в Обединен Детски Комплекс Перник /Пионерски дом/ се проведе семинар на тема „Жени и здравословен начин на живот“.

Лектори на събитието бяха  д-р Гарова, Славей Славейков, инструктор по аеробика, Йовчо Георгиев, хореограф по народи танци на танцова къща „Приятели чрез танца” и Иво Иванов, президент на Спортен клуб „Калоян Ладимекс”.

Семинарът бе открит от областния координатор на ЖГЕРБ-Перник Елза Драгомирова.

DSC_0012„През месец април, който е месец на здравето, Жени ГЕРБ продължават темата от миналата година „Жени и здраве“. В днешната лекция, освен здравословното хранене, ще бъдат изложени и други аспекти на здравословния начин на живот, най-вече различни спортни занимания. Така, че съм убедена, че лекцията ще бъде полезна за всички дами“, заяви д-р Драгомирова.

На събитието присъстваха още областният координатор на СГЕРБ Искра Златанова, общинският ръководител ма дамската структура в Перник Роза Стоилова, общински съветници от ПП ГЕРБ-Перник, дами от женската структура на партията от община Перник и община Ковачевци, както и дами, които не са членове на партията.

Д-р Гарова представи принципите на здравословното хранене и запозна присъстващите с  болестите, причинени от недостатъчното хранене и свръх консумацията на храна. Тя изложи причините за образуването сърдечносъдови заболявания, начините да поддържаме здрава имунната си система, и подчерта, че за целта е необходимо да си набавяме необходимото количество витамини и минерали, които се съдържат основно в плодовете, зеленчуците и зърнените храни.

Спортните инструктори  представиха значението и ролята на спорта като средство за здравословен начин на живот и дадоха на дамите ценни съвети за поддържането здравословното състояние.

По време на семинара беше направена демонстрация на „Канго Джъмпс”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име