НАЧАЛО ГЕРБ ОбС-Перник подкрепи предложението на кмета на Община Перник д-р Вяра Церовска...

ОбС-Перник подкрепи предложението на кмета на Община Перник д-р Вяра Церовска за създаване на специализирано висше училище по обществено здраве в град Перник

286
0
СПОДЕЛИ

13009957_10208057107297675_600526003_oПълна подкрепа от Общински съвет-Перник получи внесеното от кмета на Община Перник и областен координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска  предложение за създаване на специализирано висше училище по обществено здраве в град Перник. Предложението беше гласувано с 36 гласа „за“ и без нито един против или въздържал се.

Заседанието бе открито от кмета на Община Перник д-р Вяра Церовска с призив към общинските съветници за присъединяване към кампанията на националния омбудсман на Република България Мая Манолова „Великден за всеки“, чиято кауза е да бъдат дарени средства в помощ пенсионери под прага на бедността. Кампанията е подкрепена от Община Перник. Събраните средства ще бъдат предоставени на възрастните хора  под формата на ваучери.

Групата общински съветници от  политическа партия ГЕРБ-Перник подкрепиха предложение за приемане на наредба за управление на отпадъците на територията на Община Перник с направени допълнения и изменения. Съветниците гласуваха „За“ промяната в параметрите на маршрутното разписание на междуселищни автобусни  линии N19 и N20  /Перник-с. Кралев дол/, със забележка от страна на кмета на кметството Пламен  Георгиев,  очертаните курсове да не се изпълняват в неделните  дни, а  курсът, който се изпълнява в 17 ч. от град Перник през спирка „Метал“ да бъде изместен на 16.20 ч., както и курсът, изпълняван от Кралев дол в 7 ч. да минава през спирка Метал.

DSC_0028Представителите на ПП ГЕРБ  в ОбС-Перник подкрепиха проект за решение за откриване на нова процедура за избор на съдебни заседатели за Районен съд Перник и участваха в избора на комисия по предложения  за избор на заседатели. За председател на комисията беше избрана Цветана Пиралкова. Член на комисията стана Клара Будинова. Одобрено бе и споразумение за съвместна дейност между „Еврофутбол Лимитид“ и Община Перник.

На сесията на ОбС-Перник присъстваха и зам.-кметовете на Община Перник Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Севделина Ковачева, както и кметът на с. Кралев Дол Пламен Георгиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име