НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на кметство „Изток“ и общински съветници от ПП ГЕРБ-Перник проведоха приемен...

Кметът на кметство „Изток“ и общински съветници от ПП ГЕРБ-Перник проведоха приемен ден с граждани

322
0
СПОДЕЛИ

DSC_00391Кметът на кметство „Изток“Емил Костадинов и представителите на политическа партия ГЕРБ в Общинския съвет в Перник Румяна Гьорева, Клара Будинова, Ивайло Богданов и Мирослава Николова проведоха приемен ден с граждани на общината.

Представителите на местната власт бяха потърсени за съдействие по въпроси, свързани с възможностите за саниране на сградите на читалища със средства, предоставени от Европейските програми. Подаден беше сигнал с искане за одит на публичните финанси на читалищата в Община Перник.

Жителка представи проблем, свързан със закупуването на терен с отстъпено право на строеж. Тя получи консултация за това как да подаде документи за оценка и закупуване на имота.

Съветниците бяха потърсени от жителка на с. Дивотино, чиято къща  е сред пострадалите от силното земетресение в Перник през 2012 г., а предоставените средства за укрепване са крайно недостатъчни.

Кметът и съветниците  се запознаха подробно с представените им казуси и поеха ангажимента да окажат съдействие на гражданите за разрешаването им. Те получиха покани за посещение на обща изложба на пернишки художници „Великден“, организирана от Народно Читалище „Съзнание-1922“.

Приемните бяха организирани в сградата на Община Перник и кметство „Изток“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име