НАЧАЛО ГЕРБ ПП ГЕРБ-Перник се включи в тържественото отбелязване на Деня на българската просвета...

ПП ГЕРБ-Перник се включи в тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

296
0
СПОДЕЛИ

DSC_0068Представители на областното и общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Перник присъстваха на общоградското отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Перник. На тържествената церемония, посветена на празника провела се  на площад „Кракра“,  присъстваха кметът на Община Перник и областен координатор на ГЕРБ-Перник  д-р Вяра Церовска, народният представител и зам.-председател на парламентарната комисия по културата и медиите Ирена Соколова, областният управител на Перник д-р Александър Александров , зам.-кметовете на Община Перник Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Севделина Ковачева, кметът на кметство „Изток“ инж. Емил Костадинов, общински съветници, членове и  симпатизанти на партията.

Церемонията започна с тържествено издигане на знамето на Република България. Празнично слово към гражданите отправи кметът на Община Перник д-р Вяра Церовска.

„Двадесет и четвърти май за всички нас е образът на първоучителите, братята Кирил и Методий. За всички нас това е сутринта с „Върви народе възродени!“. Това е споменът за любимия учител. Честит празник, мили учители. За Вашата мъдрост, за добротата, за благородството, с което създавате бъдещите личности на България. Честит празник, драги ученици! За Вашето дръзновение,за упоритостта, с която постигате успехите и сбъдвате мечтите си. Честит празник на всички работещи в музеите, в галериите, в читалищата, в библиотеките. Вие сте хората, които пазите и предавате българската история. Честит празник, съграждани! България ще я има, защото го има словото българско!“, заяви кметът на Перник.

Приветствие към жителите и гостите на Перник произнесе и Областният управител на Перник д-р Александър Александров.

„Духът на една държава, чиито народ е преминал през много изпитания и перипетии, но оповавайки се на своята вяра, традиции и собствен език е устоял на всичко!Иван Вазов с високо самочувствие е написал „че и ний сме дали нещо на света – на вси славяни книги да четат“, защото Кирил и Методий са направили богат нe само българския, но и всички славянски народи“, каза д-р Александров.

Празничната програма продължи с щафетно предаване на символното „Знаме на знанието“ от представителите на Випуск 2017.

Перник отбеляза 24 май с невероятно празнично дефиле „Парад на книгата“, в което се включиха, ученици и учители от всички училища в Община Перник, държейки в ръка любима книга.

Празникът завърши с концертна програма „Талантите на Перник“, с участието на талантите от художествените състави на Обединен детски комплекс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име