Електронен вестник

ПП ГЕРБ – Перник

Перник

Организационният секретар на ПП ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев присъства на тържественото освещаване на храма „Арх. Михаил” в село Люлин

PR 4 юни, 2016 г.

IMG_3888Организационният секретар на областната структура на ПП ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев  бе  официален гост на тържественото освещаване на новопостроения храм „Арх. Михаил” в село Люлин. Празничното освещаване отслужи Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит. Заедно със събралите се десетки миряни, Владислав Караилиев и кметът на населеното място Евгени Евгениев, запалиха свещичка и се помолиха за здраве и благополучие.

„Нека бъде честит новопостроения и осветен храм, посветен на Св. Архангел Михаил. Нека Бог винаги да утешава, подкрепя и подпомага всички човеци, влизащи в този храм и всички жители на селото, а те да намират покой, утеха и духовна радост винаги, когато пристъпят неговия праг“, пожела Браницки епископ Григорий.

Строежът на храма започва през 2001г. с доброволен труд и дарения от жителите на селото. Новият градеж е в близост до най-старата черква в Люлин  „Арх. Михаил”, която през 70-те години на миналия век рухва, вследствие на активизирано свлачище. На мястото на храма не остава нищо, тъй като цялата постройка се е свлякла в близкото дере. Изграждането на новия храм продължава цели 15 години, а строителството е завършено през миналата година.
На събитието присъства и секретарят на Община Перник Радослава Манова.

  Запази & Сподели
Нагоре

Вашият коментар

Нагоре
Анкети
« »