НАЧАЛО ГЕРБ Представители на общинското и областното ръководство на ПП ГЕРБ-Перник уважиха традиционните курбани...

Представители на общинското и областното ръководство на ПП ГЕРБ-Перник уважиха традиционните курбани на Спасовден в пернишко

265
0
СПОДЕЛИ

3DSC_0324Заместник-кметовете на община Перник Денислав Захариев и Владислав Караилиев, и представители на общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Перник, присъстваха на редица събития, съпътстващи християнския празник Възнесение Господне.

Oбластният клубен ръководител на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев присъства на освещаването на традиционния курбан за здраве при Раннохристиянска църква в местността „Свети Спас“, която заради уникалността си и многото находки в района, е определяна като пернишкия Перперикон. Той поздрави събралите се миряни и запали свещичка за здраве и сполука.

„Ние, като представители на Община Перник, правим всичко възможно, местности като „Свети Спас“, откъдето е започнала историята на град Перник, да бъдат поддържани и съхранявани“, заяви още Денислав Захариев.

Да уважат традицията край местността „Столеви падини“ в с. Големо Бучино дойдоха зам.- кметът Владислав Караилиев, секретарят на общината Радослава Манова и областният управител Александър Александров. Манастирът „Свети Спас“ е един от най- старите, построен през 1897 година и е реставриран изцяло.

Владислав Караилиев и представители на общинското ръководство на структурата уважиха и празника на гр. Батановци. На Спасовден населеното място отбелязва местния си събор, който съвпада с отбелязването на патрона на основното училище и църковния празник. Денят по традиция започва с отслужването на празнична литургия, след което на всички присъстващи се раздава курбан за здраве и благополучие.

На събитието присъстваха oще областният клубен ръководител на ЖГЕРБ-Перник Елза Драгомирова, общински съветници от ПП ГЕРБ-Перник, представители на дамската и на младежката структури на партията в Перник.
За доброто настроение на жителите и гостите на Батановци, богата музикално-танцова програма бяха подготвили кметът на населеното място Радослав Банчев и НЧ „Просвета-1909“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име