НАЧАЛО ГЕРБ Ирена Соколова присъства на благотворителна изложба на лица с интелектуални затруднени

Ирена Соколова присъства на благотворителна изложба на лица с интелектуални затруднени

269
0
СПОДЕЛИ

13442157_559959524177006_2759592304540103856_nУникална благотворителна изложба от картини и пластики под надслов „Път към себе си и към света“, организирана от Асоциация за лица с интелектуални затруднения „Вяра, Надежда и Любов“-гр. Перник, осъществена с подкрепата и под егидата на народния представител и зам.-председател на парламентарната комисия по културата и на Ирена Соколова, събра родители и представители на бизнеса и жители на Община Перник.

Представените картини и пластики са изработка на младежите от художествено ателие АЛИЗ. Асоциацията за лица с интелектуални затруднения „Вяра, Надежда и Любов“ е една от първите неправителствени организации, създадени в България и е учредена от родители на деца с увреждания през 1996 г., по чиято инициатива по-късно се откриват два центъра за деца и лица със специални нужди. Трите институции, съвместно с Обединен детски комплекс-гр. Перник, са свързани с прилагането на първата по рода си в България методика за осъществяване на арт терапия, чрез средствата на изобразителното изкуство.  Автор на методиката е Татяна Китанова, настоящ Председател на експертния съвет на АЛИЗ.

„Това, което сте постигнали с тези деца е много повече от произведенията, които виждаме тук.  На мястото на некрасивото, сивото и скучното, сега има много красота, която вие сте съумели да извадите от сърцата на тези деца“, заяви Ирена Соколова.

Изложбата отбеляза 20-ят юбилей от създаването на Асоциацията. Събитието уважиха още главният секретар на Областна администрация-Перник и общински съветник от ПП ГЕРБ Цветана Пиралкова, областният клубен ръководител на ЖГЕРБ-Перник Елза Драгомирова, общинският ръководител на дамската структура Роза Стоилова и организационният секретар на общинската организация на партията в града Маргарита Мирчева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име