НАЧАЛО ГЕРБ Ирена Соколова взе участие в Политическа академия на ЕНП Жени в Испания

Ирена Соколова взе участие в Политическа академия на ЕНП Жени в Испания

450
0
СПОДЕЛИ

0.02.01.149f5eaf572bccec10ad52751f259580ad32d6119b2218bb210a4157c7a253d3_fullПредседателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова взе участие в двудневна Политическа академия на ЕНП Жени в Испания събралa представители на 21 европейски държави. В рамките на делегацията присъства и Антоанета Събкова международен секретар на ЖГЕРБ. Темата на форума бе „Миграция и интеграция: Въздействието върху жените“.

„ЕС е в момент на труден период и допълнително се привнася напрежение от пика на емигрантската вълна, което води до вземането на важни, ежедневни решения. Същевременно обаче Европа се нуждае от стабилни и устойчиви решения с дългосрочно въздействие“ сподели Дорис Пак, председател на организацията на жените при откриването на форума. Основни говорители на академията  бяха  Мария Габриел, евродепутат и заместник председател на ЕНП, Роберта Мецола, член на ЕП, Линда Хаген , управител на агенция за настаняване на бежанци в Норвегия, Гада Шукар, председател на християнско НПО в Ирак и др.

Основните теми, застъпени в обсъжданията, бяха нуждата от нов подход при определяне на политиката от ЕС в ролята и на глобален играч и управление на поведението на имигрантите към зачитане и уважаване на правилата и традициите на ЕС.

В рамките на форума участниците се запознаха с опита при управление на емигрантския поток, настаняването и преразпределението, както и интегрирането на бежанците в отделните европейски държави.

Представителите на България споделиха своя опит на страна външна граница на ЕС, но не член на Шенген и бяха единодушни, че най-голямото предизвикателство пред националните правителства в Европа е постигането на добър баланс между спазването на човешките права и осигуряването на социален комфорт по стандартите на Европа за всички новопристигнали и запазването на спокойствието и усещането за свобода на приемащите граждани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име