НАЧАЛО ГЕРБ Евродепутатът Вадимир Уручев присъства на празника на квартал „Мошино“

Евродепутатът Вадимир Уручев присъства на празника на квартал „Мошино“

250
0
СПОДЕЛИ

13872912_579318122241146_5173085636097218034_nПредставителят на ПП ГЕРБ в Европейския парламент Владимир Уручев бе специален гост на традиционния празник на кв. „Мошино“. На събитието присъстваха още кметът на Община Перник и областен координатор на местната структура на ПП ГЕРБ д-р Вяра Церовска и народният представител и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.
Денят на квартала се отбелязва на 2 август, когато по стар стил е църковният празник на Свети пророк Илия.
Кметът на Община Перник д-р Церовска поздрави жителите и гостите на квартала, като им пожела покровителят на населеното място Свети Пророк Илия да ги закриля, да им носи здраве, щастие и благополучие.
„Това, което инж. Костадинов прави за квартал „Мошино“ и за квартал „Изток“ наистина трябва да покаже, че той работи с огромно желание и полага голяма грижа, за това кварталът да бъде красив, приветлив, чист и уютен“, отбеляза д-р Церовска.
Приветствия към събралото се множество отправиха евродепутатът Владимир Уручев, народният представител Ирена Соколова и кметът на кметство „Изток“ Емил Костадинов.
Владимир Уручев подчерта, че в дни като днешния отдаваме почит към българщината и нашите корени.
„Най-прекрасният празник през месец август е Илинден, денят, в който „Мошино“ празнува своя събор. Събират се близки, роднини, познати и се отдаваме на заслужено празненство и заслужена почивка, защото именно тук в Перник са най-трудолюбивите хора“, заяви народният представител Ирена Соколова и пожела на жители и гости да изживеят един незабравим празник.
„На този ден в далечната 1939 година, за първи път нашите прадеди се събират на вечерна молитва в новопостроената църква в село Мошино. Изграждането и е дело на родолюбиви българи, водени от желанието да съхранят вярата и езика на народа си. И ето ни и днес, 177 години по-късно, отново сме се събрали заедно да продължим традицията, завещана ни от нашите деди“, заяви Емил Костадинов.
Празникът продължи с богата музикална програма. Пред Читалище”Съзнание” жители и гости на квартал „Мошино“ се насладиха на изпълненията на фолклорната изпълнителка Ива Давидова и средношколската формация на Ансамбъл”Граово”. Празничната програма закри поп-фолк певицата Галена, която изпълни най-големите си хитове.
На събитието присъстваха още зам.-кметовете на Община Перник Денислав Захариев и Севделина Ковачева, кметове на населени места от ПП ГЕРБ и представители на ПП ГЕРБ в Общински съвет-Перник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име