НАЧАЛО ГЕРБ Народният представител Ирена Соколоова и представители на ЖГЕРБ-Перник бяха гости на изложба...

Народният представител Ирена Соколоова и представители на ЖГЕРБ-Перник бяха гости на изложба на традиционни ръкоделия в кв. „Бела вода“

322
0
СПОДЕЛИ

11DSC_0417Изложба на традиционни ръкоделия „Произведено по Беловодски“ организираха жители на кв. Бела вода. Куп вкусотии, които традиционно присъстват на трапезата на българина през есента бяха подготвили и представители на дамската структура на ПП ГЕРБ-Перник. Специален гост на събитието бе народният представител и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

„За традиционната българска нравственост трудолюбието е белег на национално самочувствие и достойнство. Този труд, който извършваме с ръцете си, при който приготвяме и създаваме, е най-дълбоката, най-изконната добродетел на българина. А жената е олицетворение на създаването, на началото. Прекрасно е това, което правите. Вярвам, че този кулинарен фестивал на плодородието, на ръкоделието, на домакинския и женския труд, ще бъде превърнат в годините в традиция“, заяви пред събралите се жители и гости Ирена Соколова.

Празникът в кв. Бела вода уважиха още областният клубен ръководител на ЖГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомирова, кметът на населеното място Стефан Давидков, общинският ръководител на дамската структура Роза Стоилова и представители на общинското ръководство на ЖГЕРБ в Перник.

„Тази изложба е доказателство за това, че българската кухня разполага с огромно разнообразие от ястия и изкушения. ЖГЕРБ поддържат традициите и работят за тяхното предаване от поколение на поколение“, сподели  д-р Драгомирова.

Основната цел на изложбата е да популяризира и съхрани традиционното кулинарно изкуство с български ястия, споделиха от организаторите  и допълниха, че желанието им е, не просто да покажат кулинарни умения, но най-вече да представят всичко, което е произведено от ръцете и земята на беловодчани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име